Две години ми трябваха, за да я спечеля, докато не пострадах в катастрофа-това беше най-големият урок!

3
213
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

Изминаха три години, откакто жена ми ме напусна. Лидия беше моя подчинена и очарован от красотата й, направих чудеса, за да я спечеля. Дълго време я ухажвах, подарявах й цветя, организирах вечери в скъпи ресторанти. Материалното ми състояние е отлично и не се скъпях в избора си на луксозни подаръци. Притежавам голяма къща и един ден се осмелих да предложа на Лидия да заживее с мен. Дълго време любимата ми ме отблъскваше, твърдейки, че е твърде рано за подобна смела постъпка. Но аз бях толкова уверен, че тя е жената на живота ми, че окрилен от тази мисъл, реших да й направя предложение за брак. През един слънчев май двамата отпътувахме за Париж, където наех стая в луксозен хотел, а служителите ми помогнаха да организирам романтична атмосфера в стаята. Виждайки разкоша, моята възлюбена изгуби ума и дума. Още преди да извадя пръстена от кутийката, тя заяви, че с радост приема да се омъжи за мен. След няколко месеца вдигнахме голяма сватба и известно време всичко между нас изглеждаше чудесно. За мен Лидия беше кралица – буквално я носих на ръце, дори й предложих да напусне работа, за да има повече време за себе си, а и не подобава на жената на шефа да работи.

Бяха изминали две години от брака ни, когато един ден ме застигна ужасно нещастие. Пострадах в тежка автомобилна катастрофа и сериозно повредих гръбнака си. Не можех да стоя на краката си дълго време, а за възстановяването ми бяха нужни скъпи операции и процедури. Отначало съпругата ми се грижеше за мен, което й костваше много усилия и време. Вече не работех, появиха се финансови затруднения и Лидия не можеше да получава скъпите подаръци, с които беше свикнала. С течение на времето започна да се отдалечава от мен и за щяло и нещяло ми вдигаше скандали. Разбираемо: жена ми искаше да продължи с луксозния си начин на живот, а аз й пречех. И един ден просто си събра багажа и ме напусна без дори да се сбогува. От приятели разбрах, че си е намерила любовник – мой близък, собственик на крупна фирма.

Година по-късно напълно се възстанових, изправих се на краката си, а бизнесът ми се стабилизира. На едно празнично събитие срещнах позната на бившата ми жена, която ми разказа, че любовникът на бившата ми е в затвора за данъчни измами, а самата тя – негов главен счетоводител, е с условна присъда и голяма глоба. Сега живее на квартира в покрайнините на града и работи като продавачка в супермаркет.