Ако вече сте навършили 40 години, то незабавно започнете да приемате ТЕЗИ витамини!

3
178
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

Ако вече сте навършили 40 години, това означава, че трябва да сте все по-внимателни по отношение на своето здраве.

С годините тялото ни се променя и това е неизбежно. Няма как на 40 да се чувствате така, сякаш сте на 20. Това са законите на природата.

Важно е да се грижим за себе си – да се храним здравословно, да спортуваме, да избягваме вредните пороци. Ако вече сте достигнали цифрата 40, то това означава, че трябва да започнете да обръщате все повече внимание на здравословното си състояние.

Представяме ви списък от важни витамини, които със сигурност трябва да започнете да приемате, навършвайки 40 години. Това може единствено да ви помогне да се справите с възрастта и да се задържите млади и здрави по-дълго време.

Витамин В12

Този витамин е сред най-важните, особено ако сте преминали границата от 40 или 50 години. Той играе важна роля за правилното кръвообращение и функциите на мозъка. От него можете да откриете в храни като млечните продукти, рибата, яйцата и пилешкото месо.

Калций

С времето костите ни стават по-слаби, което прави приема на калций изключително важен. Калцият може да бъде открит в множество храни. Той ще усили здравината на костите ви и ще засили вашата имунна система.

Витамин D

Това е витаминът, който черпим директно от слънцето. Не винаги обаче можем да се изложим на достатъчно слънчева светлина. Поради това е нужно да приемаме витамин D под формата на добавки. В храните можем да го открием в млечните продукти и зърнените храни. Този витамин подпомага за профилактиката на сърдечните заболявания, рак на гърдата и диабет. С него е и по-лесно абсорбирането на калций.

Магнезий

Магнезият е ключов минерал, който подпомага регулацията на кръвното налягане. А както знаем, проблемите с кръвното се задълбочават с напредване на възрастта. Ако няма достатъчно магнезий в организма ви, това може да доведе до заболявания като диабет, сърдечни проблеми и различни възпаления.

Калий

Относно приема на калий задължително се допитайте до личния си лекар, защото голяма доза от него може да доведе до увреждане на сърцето и стомашно-чревния тракт.

Омега-3

Омега-3 мастните киселини намаляват риска от сърдечни проблеми, понижават лошия холестерол и кръвното налагяне. Действат добре за опресняване на паметта. Съдържа се в някои риби, но ако не ядете достатъчно риба, добре е да го приемате като добавка.

Пробиотици

Те са много важни за хората над 40 години, защото намаляват риска от сърдечни заболявания, инсулт и диабет. Могат да бъдат открити в някои млечни продукти или ферментирали соеви продукти.