Всички трябва да ги знаят! Съветите на Петър Димков за намаляване на холестерола!

3
268
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

Петър Димков е един от най-известните български лечители на всички времена.

С неговите рецепти и лечения живеем и до днес, като хиляди българи му имат безрезервно доверие. Той познаваше природата и нейните лечебни свойства. На него дължим множество рецепти, които вършат чудеса за здравето ни.

Един от големите врагове на човека е високият холестерол. Той може да доведе до сериозни последствия, ако не се третира. Тук ще ви приложим няколко рецепти на Петър Димков, с които ще намалите успешно своя холестерол. При това – без да се налага да ползвате лекарства.

Смес с мед

Смесете около 500 грама пчелен мед с 250 грама чист маслинен зехтин и около 250 милилитра лимонов сок. Сутрин, обяд и вечер консумирайте по 1 супена лъжица преди ядене.

Орехова отвара

Към 5 ореха, които са счукани, заедно с черупките, добавете 3 супени лъжици от следната билкова смес: борови връхчета, бял равнец, исландски лишей, синя тинтява, черница-лист (по 50 г от всяка билка). Добавя се и 1 супена лъжица ленено семе. Горните съставки се запарват в 1 литър вряща вода и врат още 10 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване.

Десет минути преди ядене и два часа и 10 минути след ядене (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл от отварката, подсладени с мед и лимон на вкус.

Добавка с чесън

Тази добавка използвайте при случаи, когато имате наистина висок холестерол.

Към 1 кг чист пчелен мед се добавят 300 г ядки от орехи, смлени на каша, 100 г чесънчета, обелени, сварени на пара и смачкани на каша. Преди всяко вземане сместа се разбърква.

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема по 1 супена лъжица.

В продължение на седмица на обяд и вечеря трябва да се яде предимно прясна несолена извара с ръжен хляб. Като лекарство може да се пие по 50 мл чисто бяло вино, което спомага за нормализиране на холестерола.

Това са някои от рецептите на Петър Димков за случаите на висок холестерол. Пожелаваме ви успех!

loading…