Ето го скоростното отслабване на д-р Мария Папазова!

3
261
Добави коментар
e-vesti.com
e-vesti.com

Д-р Мария Папазова е известен български лекар.

За нея се знае, че приема огромен наплив от пациенти, като да си запазиш час при нея е истинско предизвикателство. Тя изнася различни семинари и лекции, учейки ни как да бъдем здрави и щастливи в тялото си.

Тук ще говорим за рецептата на д-р Папазова към бързо и ефективно отслабване.

За нея се знае, че тя не е почитател на строгата монодиета като начин за сваляне на килограми. Да не говорим пък за гладуването, което е крайно екстремна и нежелателна идея. А и да бъдем честни – ако гладуваме, след това лесно ще върнем обратно килцата.

Д-р Мария Папазова е абсолютен привърженик на идеята за отслабване посредством балансирано хранене. Терминът е точен, защото всичко на този свят опира именно до баланса. Балансиран трябва да бъде приемът на въглехидрати, протеини и мазнини.

Това е начинът да нормализираме теглото си по един траен и нормален начин, без да подлагаме тялото си на екстремни преживявания.

Ако целта ви е да загубите около шест килограма от теглото си, а повече от това би стресирало организма ви, следвайте няколко прости правила.

Първо – не прекалявайте с въглехидратите. Не забравяйте, че тук не говорим само за тестените храни, захарите и т.н., а включваме също така зеленчуци и плодове. Те също съдържат въглехидрати.

Когато, например, хапвате салата, добавете едно хубаво парче месо към нея. Без сланина и без кожа. Салатата подправете с растителна мазнина. Зехтинът е отлична идея.

Ако обичате да хапвате картофи и ориз, не добавяйте към тях зеленчуци. Или ако добавяте, поне гледайте да не са в голямо количество.

Д-р Мария Папазова
Обикновено вечерята е голям проблем за хората на диета. Мнозина от нас са склонни да прекаляват с количеството храна, което поемат на вечеря. Д-р Папазова съветва вечерята да съдържа голямо количество протеин. Можете да хапнете голямо парче сирене, кашкавал или пържола, зависи какво предпочитате.

Д-р Папазова казва, че можете да хапнете и нещо към 23:00 часа, дори и да отслабвате. Но тук трябва да се ограничите до чаша кисело мляко, няколко маслини, парче сирене или малко ядки.

Останалите първи хранения през деня са ваш избор. Но е хубаво да ги балансирате добре. Не забравяйте да пиете вода! Препоръчва се да приемате по поне два литра вода на ден. Преди всяко хранене трябва да изпивате по чаша вода.

Това са съветите на д-р Мария Папазова за балансирано и здравословно отслабване. Не забравяйте – целта е не просто да отслабнете, а да бъдете и здрави!

loading…