Корнелия Нинова: Оставката на Валери Симеонов е закъсняла и неискрена

1
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Голямата победа, е че чувството за справедливост надделя. Оставката на Валери Симеонов беше задължителна, но е закъсняла и неискрена. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо, защото протестите и ситуацията са различни. Тази оставка няма как да промени нещата, защото управляващите не искат да променят политиките. Ние се обръщаме към тях – част от исканията на протестиращите ги имате на бюрата от месец. Нашето поведение – продължаваме да бъдем изразители на част от исканията на протестите. Продължаваме в този дух да представляваме исканията и да се борим за тях, каза Нинова.

„Искаме да поздравим майките на деца с увреждания, че 26 дни не отстъпиха от най-милото, което има една майка – детето си – Искаме да поздравим хората, които ги подкрепиха. Голямата им победа е не само оставката на Валери Симеонов, тя е щрих в една по-голяма картина. Голямата победа е събудената гражданска енергия“, каза Нинова и посочи, че преди две години това не би било възможно. Според нея голяма победа е, че чувството на справедливост е надделяло над страха и апатията.