Сидеров: Оставката на Симеонов не е съгласувана с мен, не е нужно да има нов вицепремиер

1
141
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Оставката на Валери Симеонов не е съгласувана с мен. Това каза по време на брифинг председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров.

„Но основното е, че очаквам от членовете на коалиционния съвет – Борисов, Цветанов, Каракачанов, а и от самия Симеонов, да ми кажат: „Волене, извинявай, беше прав, когато не те послушахме преди един месец“. Тогава единствено аз казах, че с голямата гавра, която Симеонов направи с недопустимото изречение към майките на деца с увреждания, цивилизованият начин е подаване на оставка – казах го това. Но не, тогава приеха, че няма да се подава оставка, той самия не искаше, и Каракачанов не искаше, а Борисов каза, че всички от патриотите трябва да са съгласни. Защо трябваше да мине тази вълна от протести? Защо трябваше да се повтори старата българска приказка за стоте тояги, солта и жълтиците накрая“, каза още Сидеров.

Той посочи, че оставката е закъсняла и на фона на едно натрупано възмущение от заинатяване. „Защото това беше на инат да стоиш на власт“, заяви Сидеров.

„Не ме послушаха за оставката на Валери Симеонов и сгрешиха. През лятото пак имаше едни епизоди, в които припомнях, че вицепремиерът се занимава с неща, които не са съществени. Ако бяха ме слушали, нещата щяха да са много по-добре и щеше да има много повече разбиране у хората. Сега не знам това недоволство, което набира сила, докъде може да отиде. Не знам какво точно трябва да направи правителството, за да го компенсира. Защото това, което последно предложих, беше да се махне данъкът на старите коли“, коментира още лидерът на „Атака”.

Волен Сидеров не вижда бъдещ проблем в парламентарната група, след като Валери Симеонов се завърне като депутат. Дори не изключи и възможността да бъде повдигнат въпроса за нов председател на парламентарната група – роля, която в момента се изпълнява от него.

„Със Симеонов не виждам да има затруднение с работата ни занапред в парламента. „Атака“ щеше да има повече хора, ако не бях направил аз най-много компромиси, когато правихме общите листи. „Атака“ можеше да влезе и самостоятелно, но тогава бях този, който каза да направим отделение, но да го направим за добро управление, за добри постиженията“, каза още Сидеров.

Относно въпроса кой ще замени Валери Симеонов на вицепремиерския пост той коментира:

 „Не са водени разговори кой ще смени вицепремиера на поста. Но не е нужно той да бъде от една от трите партии от „Обединени патриоти“, просто трябва да бъде предложен от тях. Според мен не е нужно да има четвърти вицепремиер. Възможно е да останат трима вицепремиери – Дончев, Каракачанов и Захариева. Нищо няма да се срине, въпросът е да се върши работа. Защото и без единия, и без другия вицепремиер коалицията може да върви напред“.