Цената на бензина продължава да пада

1
147
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Цената на бензина продължава да пада. Днес средната за А95 за страната е 2,12 лева. Най-ниската цена, на която се търгува масовото гориво, е 1,92 лева за литър, като това сочат тарифите на бензиностанция в промишлената зона на Русе. Със стотинка по-скъпо продават отделни бензиностанции в Троян и Скалица.

Най-високата цена днес, според специализирания сайт Fuelo, е 2,41 лева за литър. Тази цена държи верига бензиностанции в столицата. 2,38 лева за литър е А95 на автомагистралите “Хемус” и “Тракия”.

Дизелът също продължава да поевтинява като днес средната му цена е 2,34 лева за литър. Най-ниско се търгува нафтата в обект от голяма верига във Велико Търново, където цената е 2,10 лева за литър. Най-скъпо зареждат водачите на пътя Елхово – Ямбол, където бензиностанция го продава за 2,55 лева за литър.

Средната цена за А95 в Бургаско е 2,10 лева за литър. Дизелът пък върви по 2,31 лева за литър. Днес регионът се нарежда на 8 място в страната по ниски цени. Най-евтино е горивото в Хасково. Следват Добрич, Габрово, Сливен и Пловдив.