Бърз двудневен детоксикиращ план за уикенда

1
101
Добави коментар
svetla58
svetla58

Уикендът е времето, в което разполагаме с достатъчно пространство за самите себе си. Имаме възможността да се погрижим за неща, за които не ни остава време през натоварените делнични дни. Грижата за собственото ни тяло е една от най-важните отговорности, които носим към личния си хабитат. Едно от най-хубавите неща, които можем да направим за себе си е прочистването на организма. Пълната детоксикация е със 100%-тов доказан ефект за всички функции на цялото тяло. Ако искате да се детоксикирате, ние ще ви предложим двудневна диета, която ще ви освежи и оздрави.

Никога не следвайте този план повече от 2 или 3 дни и не приемайте никакви лаксативи или растителни продукти, които мога да повлияят на чревната или бъбречната функция.

Основната диета за прочистване трябва да ви накара да се почувствате много по-добре и да дадете на тялото си възможност да си починете от прентоварване.

Можете да прилагате този режим всеки път, когато се усещате замърсени, задръстени, когато сте прекалили с мазните и junky храни, прекомерен прием на алкохол или прекаляване с цигарите – все неща, които са вредни за вашето здраве, но никога не надвишавайте тези 2 или 3 дни.

Друг момент, който е важно да се отбележи, е че, ако работата ви е стресираща или натоварваща, не е добра идея да се детоксикирате по време на работната седмица. Именно затова уикендът е най-подходящото време за това пречистване. Друг подходящ момент е почивката или ваканцията. Защото първоначално често се случва повечето хора да се чувстват слаби, уморени и немощни.

Ето 4 основни правила, които трябва да се следват.

Правило 1: Почивка.

Тя е основната компонента, което трябва да спазвате през тези два дни. Трябва да преустановите голяма част от ежедневните си дейности, като шофирането например. Прекарайте деня си в релаксация, слушане на успокояващ музика, четене или сън. Това ще ви подейства като презареждане на батериите. Медитирането и правенето на релаксиращи упражнения също са отлични начини за възстановяване на хармонията на тялото и душата. Не забравяйте да изключите компютъра си, телевизора и мобилния си телефон, за да блокирате дразнещите стимули, които могат да попречат на вашата пълна почивка. Всичко това примесено с ароматерапия.

Правило 2: Хидратация.

Пийте много течности. Чистата вода, изворната вода, разредените плодови сокове (без консерванти), пресните плодови и зеленчукови сокове, изстискани в кухненски робот и леденият чай роойбос с лимон и мед, са отлични течности за детоксикация на тялото.

Високият прием на течности помага за изчистването на черния дроб, бъбреците и червата. Плодов коктейл: ябълки ананас Сладък пъпеш (spanspek) папая грозде манго праскови сливи гуава Не забравяйте да премахнете семките и да използвате грозде без семена. Добавете към плодовете една две супени лъжици мед и пийте веднага. Добавете ледени кубчета или натрошен лед, но не ги съхранявайте дълго време (дори и в хладилника, тъй като витамин С лесно се разрушава от излагане на светлина и въздух). Добавете морков или цвекло, за да увеличите съдържанието на бета-каротин и биофлавоноиди.

Правило 3: Диетични фибри.

Ако смятате, че имате нужда от повече от течности, за да ви поддържат по време на прочистването, концентрирайте се върху яденето на храни, богати на хранителни фибри, за да изчистите червата. Следните храни са най-добрите източници на диетични фибри: свежи, сурови плодове и зеленчуци, сушени плодове, пълнозърнест хляб, овес, кафяв ориз.

Правило 4: Избягвайте.

Не прилагайте тази диета, ако страдате от някакво заболяване или имате проблеми като сърдечни заболявания, диабет, ниска кръвна захар, проблеми с бъбреците или каквото и да е друго сериозно състояние.

Не тренирайте, докато правите диетата. Всички напрегнати дейности, упражнения и работа са табу за тези два дни. Избягвайте всички стимуланти като алкохол, Ceylon чай, кафе, кола и газирани напитки, шоколад, какао и цигари. Избягвайте всички стресови ситуации и прекъснете връзките си с натоварения външен свят. Концентрирайте се върху регенерирането на батериите и пречистването на вашата система.

Редактор: Марина Делева

Етикети: детоксикация, диета, здраве, пречистване, уикенд