Как да рециклираме старите си мебели?

2
205
Добави коментар
hitarpetar79
hitarpetar79

15
ное.
2018

Разнообразието е цветът на живота. Често пъти сме толкова вглъбени в ежедневните си задачи, че пропускаме да се насладим на нещата, които наистина ни носят удоволствие – почивка с любима книга, чаша вино, наблюдаване на блещукащите звезди с чаша горещ чай… Това са подправките, които правят всеки ден прекрасен и зареден с положителна енергия.

За да не позволим на стреса да се настани трайно в живота ни, много важно е да открием начин за разтоварване. Това може да бъде разходка сутрин рано, спортуване, чистене (!), сглобяване на конструктори или модели, или каквото и да е друго, което носи добро настроение и изглажда бръчката между веждите.

Днес ще поговорим за рециклирането на стари мебели като хоби и полезна за природата дейност. Това последното го казваме, защото директното изхвърляне на годни за употреба вещи, каквито и да са те, се отразява негативно върху природата. Разграждането на някои от материалите отнема стотици години, а други са просто вечни. Да не говорим за пропиляната възможност някой друг, който няма възможност да купи нови, да внесе повече удобство в живота си.

Та, рециклирането на стари мебели се изразява във възстановяване на тяхната красота и практичност, за да могат отново да влязат в употреба и да радват окото. Е, някои може да имат нужда от лек ремонт, но ако положението не е неспасяемо, всичко е наред.

Най-лесният и достъпен, съответно и най-популярен, начин е с боядисване. Старата секция може да бъде почистена, да бъде свалено нараненото покритие и да се „премени“ в нов цвят или да се възстанови блясъкът на собствения й. Особено освежаващо действа смяната на дръжките – обликът се променя тотално. Разбира се, тук се иска доза сръчност и време, но всъщност това е идеята на хобито – през свободното време да се вдъхва нов живот на старите мебели.

Друг интересен способ е добавянето на цветен акцент с помощта на плоскости и други подходящи панели, които могат да се намерят в строителните магазини. Залепването става със специално лепило, а крайният резултат е просто зашеметяващ.

Кожените мебели може да се нуждаят от претапициране, което, ако нямате опит, може да е доста трудна задача. Въпреки това, дребните поправки не изискват кой знае колко усилия.

А ако все пак мебелите ви не стават за рециклиране и са за изхвърляне, или пък това не е вашето хоби, може да ни потърсите по телефона, за да обсъдим всички стъпки по извозването им. Заедно можем да направим мястото си за живеене много по-добро, нужно е малко съвест и правилните партньори.