Сексуалните проблеми на мъжете

1
117
Добави коментар

Какво представлява оргазмът при мъжете?
Оргазмът при мъжете, наречен още еякулация може да се предизвика от директна стимулация или от силна възбуда без наличието на такава. Трае от 3 до 20 секунди и представлява бързи, ритмични свивания на простатата, пикочния канал и мускулите при основата на пениса; тези свивания на простата предизвикват изхвърляне на сперма през пикочния отвор на пениса; след което тялото се отпуска напълно. За разлика от жените мъжете не получават множествени оргазми, близо до това усещане е оргазъм без еякулация (без изхвърляне на сперма) или още наричан сух оргазъм за целта обаче се изисква добра концентрация.
Проблеми с ерекцията

Проблемите с ерекцията почти винаги са на психическа основа. Продиктувани са от мисълта за неуспех с жената, неподходяща обстановка, неадекватно поведение на двойката поради притеснение. Разбира се съществуват и проблеми, свързани със здравето – такива са приема на някои медикаменти, хипертонията, диабетът. Злоупотребата с алкохолът и стресът също се нареждат в листата. 
Съвети:
Oпитай се да решиш проблема като се концентрираш и не позволяваш на притеснението и напрежението да се отразят върху сексуалните ти възможности. За да превъзмогнеш неловките ситуации опознай по-добре партньора/ката си, не прибързвай, създай приятна и най-вече спокойна обстановка, в която и двамата да се отпуснете напълно. Ако сте заедно от дълго време – възстанови близостта по между ви, споделяй, това е начинът да възвърнеш увереността и самочувствието си. Ако първия съвет не помогне, напротив положението се усложни – не си поставай диагноза сам и не използвай лекарствени средства без лекарско предписание. 
Не трябва да се притесняваш да се консултираш със специалист, трябва да приемеш една такава среща като реална възможност да решиш проблема си – обикновено лечението е комплексно – психическо въздействие и използване на специални медикаменти.

Как да се справим с бързото свършване?
Проблемът с бързото свършване обикновено се дължи на липса на опит, за да се справиш с него трябва да добиеш определени познания и да „тренираш“.
Ето няколко трика затова как да предотвратиш бързото свършване:
–  преди всичко трябва да умееш да контролираш еякулацията
–  непосредствено след първият акт опитай отново, предполага се, че в този случай еякулацията ще настъпи по-бавно
–  отдели повече внимание на нейното, а не на своето удоволствие
–  използвай презерватив или лубрикант с ефект на задържане
–  по възможност зачести сексуалните си контакти
–  когато усетиш, че губиш контрол промени ритъма, позата
виагра
–  в крайни случай може да се опиташ да отвлечеш вниманието си с някакви странични мисли, които ще те разсеят и ще забавят еякулациятa.