Трикове за потискане на апетита през лятото

1
143
Добави коментар
borola
borola

Въпреки че редица фактори благоприятстват отслабването през летните месеци, болшинството от хората не успяват да свалят излишните килограми поради обзелия ги вълчи глад. За да не завърши опита им с погром и тази година, специалисти от перуански портал RPP изготвят списък с трикове за потискане на апетита. Разберете в какво се състоят те и се насладете на магическия им ефект още сега!

Хитринки за потискане на апетита през най-горещия сезон от годината
Хранене 5 пъти на ден

Експертите са категорични, че най-ефективният начин за потискане на апетита, е честото хапване на по-малки порции. Те са единодушни, че трябва да се изгради следната система на хранене – закуска, късна закуска, обяд, късен обяд и вечеря. По думите им хапването 5 пъти дневно в установения ред предпазва от преяждане. Препоръката им е първото хранене за деня да се разпредели на две части, за да ни държи сити за по-дълго време. По отношение на късния обяд съветът им е да заложим на питателен плод, здравословен сандвич или сушени плодове без добавена захар.

Бавно дъвчене

Когато сдъвкваме многократно храната, предоставяме нужното време на „хормона на ситостта“ лептин да сигнализира на мозъка, че нямаме повече нужда от храна. Обикновено това му отнема между 15-20 минути. Успеем ли в този четвърт час да се насладим на храната без бързане, естествено ще потиснем апетита и ще поемем по-малко калории от обикновено.

Прием на достатъчно течности

Освен за поддържане на оптимален воден баланс в организма, добрата хидратация спомага и за потискане на апетита. Макар на пръв поглед чувството на глад и жажда да нямат нищо общо, те са тясно свързана. Причина е, че и двете са регулирани от хипоталамуса. Когато сме дехидратирани, в тази малка структура в основата на междинния мозък настъпва объркване и вместо да посегнем към чашата с вода ние изпитваме лъжовен глад.

Пазаруване с пълен стомах

Това е един от най-ефективните трикове за потискане на апетита. Причината е, че когато сме сити, не сме склонни да изпадаме в кулинарни изкушения и да слагаме в пазарската кошница първото изпречило се пред очите ни ястие.

Надеждно природното оръжие за потискане на апетита през лятото

Видни български специалисти по хранене и диететика добавят още една точка към списъка на перуанските си колеги, за да добие той изчерпателност. Липсващият пункт носи името Калорекс Апетин/Calorex® Apetin и е единственият разработен, патентован и научно доказан 100% натурален продукт на пазара у нас за потискане на апетита. Способността му да тушира вълчия глад се дължи на високото количество екстракт от Корейски бор, представляващ 700 mg стандартизирана пиноленова киселина във всяка капсула. Постъпвайки в организма, активната съставка стимулира двата пептидни хормона холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1], които създават чувство на ситост. Иновативната фармацевтична форма Solucaps (течни капсули) гарантира по-бързото и цялостно усвояване на активната съставка, а оттам и по-мощния ефект. Калорекс Апетин е напълно безвреден, не предизвиква нежелани ефекти и странични реакции и има удобен прием.

Преглеждания:
286