Постигнали сте идеално тегло – какво следва?

1
90
Добави коментар
borola
borola

“Как да отслабна завинаги?” – това се питат всички хора с наднормено тегло и затлъстяване. Тези от тях, които разчитат на качествени продукти за отслабване и ефективни допълващи мерки, успяват да постигнат търсенето идеално тегло. В много от случаите това е продължителен и тежък период, но резултатът винаги оправдава усилията.

Постигането на идеално тегло обаче е само началото. От този момент е налице друга задача – задачата да се затвърдят резултатите и желаното тегло да се задържи трайно напред във времето. Това е не по-лесна задача и много хора се провалят именно на този етап. Диетите носят ползи за намаляване на теглото, но какво следва след като показанията на кантара са достигнали целевите стойности?

Идеално тегло – постигнете го безопасно и трайно

Не е тайна, че идеално тегло може да се постигне бързо със сериозни лишения и ограничения на хранителния режим. Тези мерки обаче имат 2 сериозни недостатъка:

отслабването на база на изтощителни диети невинаги е здравословно и крие рискове за здравето
ефектът от намаляването на килограмите е само временен, при това често краткотраен

Бързото възстановяване на първоначалното тегло след отслабване със строги и изтощителни диети се означава като “йо-йо ефект”. Това е неизбежният ефект, с който се сблъскват всички хора, които считат, че борбата за идеално тегло приключва с постигането му. Трайните резултати изискват допълнителни мерки след отслабването, защото връщането на старите навици неизменно неутрализира позитивните резултати от загубата на тегло.

Идеално тегло – как да го задържим?

Диетолозите посочват няколко ключови фактора за поддържане на идеалното тегло. С най-голямо значение от тях са:

трайно потискане на апетита
продължителните мерки за ускоряване на метаболизма

Тези условия са много лесно постижими с приема на природните продукти от фамилия Калорекс.

Калорекс Апетин/Calorex®Apetin съдържа оптимални количества пиноленова киселина – модерно и все по-предпочитано средство за потискане на апетита и намаляване чувството за глад.

Калорекс Кла/Calorex® Cla съдържа Конюгирана Линолова Киселина (КЛА), която помага за ускоряване на метаболизма и забавя усвояването на мазнините от храната.

Посочените два продукта от фамилия Калорекс може да се комбинират помежду си, без риск от нежелани ефекти. Комбинираният им прием е препоръчителна мярка за поддържане на резултатите след постигането на желаното идеално тегло.

Преглеждания:
554