Излишни килограми – 5 изненадващи причини за натрупването им

1
181
Добави коментар
borola
borola

Ако започнете да приемате допълнителни калории или ако намалите физическата си активност, няма да се изненадате от натрупаните излишни килограми. Ще се учудите обаче колко много неподозирани фактори имат роля за това кантарът ви да показва все по-големи стойности. Дългото излагане на тези фактори провокира наднормено тегло дори при запазване на нормални физическа активност и хранителен режим. Това налага по-специални мерки за поддържане на теглото и избягване на трайното затлъстяване и неговите усложнения.

Няколко неподозирани причини за натрупване на излишни килограми

Недостатъчно сън. Недоспиването влияе върху теглото по 2 основни начина. От една страна, стоенето до късно нощем почти винаги е съпроводено с късна вечеря и допълнително хапване преди лягане. Това означава излишни ненужни калории и съответно – излишни килограми. От друга страна, недоспиването води до хормонални промени, които провокират повишаване на апетита и съответно по-трудно засищане.

Прием на антидепресанти. Стресът е все по-сериозен фактор в ежедневието ни и все повече хора неутрализират ефекта му с прием на антидепресанти. За съжаление един от основните странични ефекти на тези медикаменти е натрупването на излишни килограми.

Спиране от тютюнопушенето. Хората, които отказват цигарите преминават през период на повишаване на апетита, съпроводено съответно с повишаване на теглото.

Хипотиреоидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза). Намалената секреция на тиреоиден хормон води до редица оплаквания, сред които и бързо натрупване на допълнително тегло. Причината е в сериозното забавяне на метаболизма, наблюдавано при хипотиреоидизъм.

Синдром на Кушинг. Това специфично състояние се развива при трайно повишаване нивата на кортизол – хормон на стреса. Синдром на Кушинг, се развива основно вследствие хроничното излагане на стресови фактори. Най-сериозно натрупването на тегло проличава в областта на шията, горната част на гърба, лицето и талията.

Излишно е да полагате свръхусилия за изгаряне на излишните килограми. Достатъчно е да знаете на кои продукти за отслабване да разчитате

Програма Калорекс предлага група продукти за отслабване, на които всеки може да разчита за справяне с излишните килограми, независимо от причините за натрупването им.

Отделните продукти от Фамилия Калорекс действат целенасочено съответно за:

намаляване на апетита
забавяне усвояването на мазнините
ускоряване на метаболизма
ускоряване топенето на мазнини най-вече в областта на корема и талията

Продукти Калорекс са правилното решение на проблема излишни килограми с научно доказана ефективност.

Преглеждания:
478