Повишен апетит – лесни начини за потискането му

1
154
Добави коментар
borola
borola

Кои са причините за повишен апетит?

Хората, изпитващи повишен апетит имат необходимост от допълнителен прием на храна, извън обичайните дневни хранения. Повишеният апетит може да се дължи на нарушения в системите за регулиране на кръвната захар и апетита, бременност, наличие на проблеми с ендокринните жлези, депресия, тревожност, излагане на силен стрес, употреба на успокоителни, антидепресанти и орални контрацептиви.

Как да контролираме прекомерният апетит?

Повишеният апетит е предпоставка за развитие на затлъстяване и наднормено тегло и последващи от тях сериозни здравословни проблеми. Съществуват няколко ефективни трика, които ще помогнат на хората, изпитващи прекомерен апетит успешно да го овладеят.

Приберете храната след като се нахраните

Понякога хората продължават да се хранят след като са се заситили, просто защото храната им е пред очите. Учени са доказали, че е достатъчно само да погледнем шоколад или парче торта, за да се задействат импулсите в мозъка, отговарящи за усещането на глад. Сканирайки мозъка на доброволци специалисти установяват, че хората, наблюдаващи храна имат засилена функция на центъра в мозъка, отговарящ за контрола над апетита. Други проучвания показват, че нивата на грелин (“хормон на глада”, отговарящ за апетита) се повишават при гледане на снимки на вкусни храни.

Доверете се на аеробиката

Според специалисти едночасовото занимание с аеробика е по-ефективно за намаляване на апетита в сравнение с 90-минутното вдигане на тежести. Причината се крие във факта, че по време на аеробиката се отделят два хормона, регулиращи апетита – пептид УУ и грелин, а при вдигане на тежести само втория. Това е установено чрез извършване на наблюдение над 11 доброволци, придържали се към двата типа упражнения, които след това са отговаряли на въпроси, установяващи степента на апетита им.

Ограничете калорийният прием с големи порции

В първия момент това може да ви прозвучи нелогично и невъзможно за изпълнение. Тайната в този трик обаче се крие в следното. Можете да ядете големи количества храна, но само такава, която едновременно е засищаща и не съдържа много калории като например броколи, кисело мляко, диня, кафяв ориз, извара, скариди, домати, гъби, спанак, краставици, маруля и др. Когато се приемат в големи количества те водят до дълготрайно чувство за ситост и по този начин преодоляват проблема с повишения апетит.

Калорекс Апетин е доказаното природно средство за потискане на апетита. В него се съдържа 700 мг стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, която стимулира два пептидни хормона – холецистокинин и глюкагон подобен пептид, които осигуряват чувство на ситост и предотвратяват приема на излишни калории.

Преглеждания:
1 016