Затлъстяване – видове и решение на проблема (част 2)

1
248
Добави коментар
borola
borola

В първата част на новината обяснихме защо затлъстяването не е безобидно натрупване на няколко излишни килограма в повече, както и какви рискове за здравето крият три от шесте основни типа затлъстяване – затлъстяване в областта на корема, шията и гърдите, затлъстяване в долната коремна област, както и това в областта на седалището и бедрата.

Кои са останалите три типа затлъстяване?
Затлъстяване само в областта на корема

To се наблюдава при хора, които системно приемат алкохол и дълги години употребяват тютюневи изделия. Тези вредни навици водят до натрупване на мазнини в подкожната коремна област и храносмилателни проблеми. Затлъстяването в коремната област е предпоставка за сърдечна недостатъчност, остър мозъчен инсулт и чернодробни проблеми (цироза и др).

Затлъстяване в областта на седалището, долните крайници, стигащо до областта на глезените

В повечето случаи е с генетичен характер, но може да се развие и в периода на бременността. Този тип затлъстяване води до проблеми като разширени вени, флебит и тромбофлебит, възпаление на лимфните съдове, артериална тромбоза на долните крайници и венозен застой. За справяне с проблема специалистите препоръчват контролиран прием на въглехидрати, съчетан с физическа активност, натоварваща седалището и краката – клякане, скачане на въже, тичане, ходене пеша и др.

Затлъстяване, обхващащо областта на мишниците, гърба и целия корем

Наблюдава се при хора с понижена физическа активност. Обикновено то засяга спортисти, които вече не практикуват професията си, както и хора, които работят целодневно на бюро, шофьори и др. Този тип затлъстяване крие риск от хипертонична болест на сърцето, високо кръвно налягане, повишава риска от инфаркт, влошава функцията на бъбреците, както и на половата система (при мъжете).

Кое е ефективното решение за хората, страдащи от затлъстяване?

Специалистите са единодушни, че за да се справим със затлъстяването е необходимо да постигнем здравословно тегло и да упражняваме ефективен контрол над него. Това се осъществява чрез придържане към т.нар активен подход. Той включва здравословно отслабване, подобряване на жизнения тонус и запазване на теглото. Това се постига чрез контрол над апетита, изгаряне на мазнините и намаляване на натрупването им. Калорекс Апетин/Calorex®Apetin® е научно доказан “убиец на апетита”, поради съдържащата се в него активна съставка пиноленова киселина. Тя повишава отделянето на два хормона, които го потискат.

За изгарянето и потискането синтеза на мазнини помага друг доказано ефективен природен продукт – Калорекс/Calorex®. Благодарение на комбинацията си от активни съставки – екстракт от плода гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром Калорекс изгаря мазнините в черния дроб и мастната тъкан и ускорява метаболизма.
Калорекс и Калорекс Апетин са вашите надеждни помощници в борбата със затлъстяването и поддържането на отлично здраве.

Преглеждания:
494