Пет мита, свързани с отслабването

1
197
Добави коментар
borola
borola

В информационния поток ежедневно присъства темата за отслабването. Увлечени в четенето на най-различни материали и придържането към различни методи за понижаване на телесното тегло обаче можем сериозно да се подведем и да изложим на риск здравето си. В най-безболезнения развой на събитията може да не постигнем желания ефект – да се спасим от нежеланите килограми.

Кои са най-разпространените митове, на които не бива да се доверяваме, ако искаме да се радваме на красива фигура?
Най-ефективно изгаряме калориите след 20-минути упражнения

Организмът изгаря калории постоянно, дори по време на сън. Когато правим физически упражнения разходът на енергия разбира се се увеличава. Двадесет минутната тренировка обаче не гарантира ускорено превръщане на мазнините и въглехидратите в енергия и не повишава разхода на калории.

Яденето късно вечер не само няма да доведе до отслабване, но може и да повиши телесното ни тегло

Този нежелан ефект можем да получим най-вече чрез системното придържане към небалансирано хранително меню и липса на достатъчна физическа активност.

В случай, че се въздържаме от прием на мазни храни ще отслабнем по-лесно

Организмът има способността да трансформира в мазнини както въглехидратите, така и белтъчините. Също така когато тялото ни страда от недостиг на мазнини се повишава опасността от развитие на рак на дебелото черво.

Хормоните и гените в по-голяма степен оказват влияние върху метаболизма в сравнение с физическите упражнения и храненето

Гените оказват влияние върху предразположеността към натрупване на излишни килограми. Въпреки това, ако човек е наследил такива, с придържане към рационален хранителен режим и подходяща физическа активност, е възможно да се постигне желаното отслабване. Ето защо можем да твърдим, че последните два фактора оказват най-голямо влияние върху фигурата.

Съществуват продукти, чиято употреба води до желаното отслабване и то без да се придържаме към специален хранителен режим или двигателна активност

За съжаление на мнозина практически не можем да разчитаме на тези обещания, давани от производителите на голяма част от продуктите за отслабване, които виждаме в аптеките, на телевизионния екран или в интернет пространството. Освен това употребата им често води до нежелани ефекти. Ето защо, ако искаме да постигнем здравословно отслабване не бива да се доверяваме сляпо на такива продукти. Вместо това е по-добре да предпочетем здравословните храни и по-честото посещение на фитнес залата например. Подходящ начин за усилване на ефекта от този режим е успоредната употреба на доказано ефективния природен продукт за отслабване Калорекс. Калорекс съдържа екстракт от плода Гарциния камбоджия и биологичноактивна форма на хром. Тази комбинация допринася за изгаряне на мазнините в тялото и увеличава основната обмяна. По този начин Калорекс по безопасен начин подпомага отслабването. В качеството си на напълно естествен продукт Калорекс не притежава никакви регистрирани нежелани ефекти.

Преглеждания:
551