Внимавайте с диетите. Те могат да навредят на здравето Ви! (част 2)

1
171
Добави коментар
borola
borola

В първата част на статията обяснихме защо не бива да се доверяваме на срещнатите в интернет пространството диети за отслабване като Ви запознахме и с негативните страни на една от най-популярните диети – Диетата на Аткинс. В настоящата втора част на статията ще разберете и защо, ако искате да запазите здравето си не бива да прибягвате и до други два типа хранителни режими – Диета на Дюкан и диетите с нисък прием на калории.

2. Диета на Дюкан

Тя е изготвена от французинът Пиер Дюкан – лекар и диетолог. Диетата се състои от 4 основни стъпки.
Първата включва неограничена употреба на храни, съдържащи белтъчини
При втората стъпка се въвежда прием на зеленчуци
Третата стъпка предполага добавянето на хляб и един плод, по избор, който е беден на захар.
Четвъртата стъпка се състои в разнообразно хранене, като се спазва условието в един от дните да се яде само месо.

Според професорът по психология и нутрициология от Университета Корнел в Ню Йорк Девид Левитски, при храненето, бедно на въглехидрати, наистина се губи тегло, но най-вече заради понижаването на водното съдържание в тялото ни. Същевременно, мазнините не се изгарят. Заради загубата на вода, кожата губи свежестта си, като това негативно последствие се забелязва още преди загубата на теглото.

3. Диети с нисък прием на калории

Това са група от хранителни режими, които включват калориен прием до 800 калории дневно. Тези диети доставят три пъти по-малко количество от енергията, необходима за осъществяване на нормалните функции на организма. Освен че увреждат здравето, понижавайки имунитета, тези диети забавят метаболизма и карат тялото да изразходва малко количество енергия, което “саботира” отслабването.

След изброяването на всички тези факти, кое е здравословното решение за всички хора, които са решени да отслабнат? То включва три основни стъпки – балансиран хранителен режим, който не изключва нито една от необходимите мазнини, белтъчни и въглехидрати, необходими за поддържането на добро здравословно състояние, движение и употреба на природният продукт Калорекс. Калорекс съдържа комбинация от биологичноактивна форма на хром, и екстракт от плода гарциния камбоджия, която активно подпомага и усилва ефекта на първите два компонента на отслабването. Тя увеличава изгарянето на излишните мазнини, намалява тяхното образуване и повишава метаболизма.

Преглеждания:
472