Как да постигнете и задържите по-ниското тегло без прекомерни мерки | Calorex

1
130
Добави коментар
borola
borola

Придържането към диетите е ефективен, но временен и краткотраен начин за намаляване на теглото, много често с реверсивен ефект. Никой не може да издържи дълго на строгите хранителни лишения и възстановяването на хранителните навици след диетата обикновено води до възстановяване и на изгубените килограми.

Тогава кой е най-ефективният подход за редуциране на теглото? А за последващото му поддържане? Необходими ли са крайни мерки?

Ето 5 метода, с които да подпомогнете тялото си по-ефективно да гори мазнините и да стопява излишните килограми:

1. Активизирайте се. Редовната физическа активност гори калории и изгражда мускулна маса – и двете помагащи за това да изглеждате и да се чувствате по-добре и да държите излишните килограми далеч. Колкото повече мускулна маса натрупате, толкова повече калории ще разгражда организмът ви и всяко, макар и по-леко, натоварване ще има по-позитивен ефект.

2. Намалете т.нар. „Екранно време“. Една от основните причини хората днес са почти минимално физически активни се крие в „екранното“ време – периодите, прекарани пред телевизора, монитора или телефона. Съветът на специалистите е това време да се лимитира до максимум 2 часа на ден.

3. Обръщайте внимание на порциите си и количеството храна, която приемате. Днес порциите са по-големи, отколкото са били в миналото и допълнителните калории силно допринасят за затлъстяването. Допълнителен негативен принос имат и ежедневните дажби от подсладени напитки.

4. Яжте плодове и зеленчуци поне 2-3 пъти на ден, не само като междинни, но и като основни ястия. Те не само носят познатите витамини и минерали, но са богати и на фибри, които засищат и понижават апетита. А да се заситите с плодове и зеленчуци е предпочитана алтернатива на преяждането с калорични храни.

5. Не пропускайте закуската. Тя дава енергизиращ старт на деня и подготвя метаболизма за натовареността му през деня. Пропускането на закуската засилва глада на обяд и е причина за поемането на ненужно голямо количество храна с обедното меню.

Със спазването на тези препоръки нормализирането на теглото се постига успешно с времето. За засилване на ефекта може да се доверите на приема на Калорекс. Това е природен продукт, редовната употреба на който спомага за пълноценното изгаряне на калорийте и премахването на излишните килограми.
Но как да задържите веднъж постигнатото здравословно тегло? Основно това се постига с придържането към новоизградените навици, а допълнение към тях осигурява приемът на Калорекс Апетин. Този нов продукт от фамилия Калорекс спомага за безвредно потискане на апетита, по-лесно достигане на ситост и предпазва от приема на излишни калории.

Преглеждания:
844