5 важни фактора за изгаряне на мазнините около корема и талията

1
190
Добави коментар
borola
borola

Има няколко много важни фактора, които оказват сериозна роля в контролирането на количеството отложени коремни мазнини: движение и натоварване на тялото, диета, сън, контролиране на стреса и помощната роля на топящите мазнините природни средства. Ще разгледаме как най-рационално да прилагате всеки от тях:

1. Физическа активност: активното натоварване ангажира цялостния мастен запас на тялото, включително скритите висцерални мазнини, отложени дълбоко около телесните органи. Диетолози и специалисти препоръчват на стремящите се към редуциране мерките на коремната област да се придържат към режим с умерено и активно физическо натоварване на тялото за ½ – 1 час в поне 5 дни от седмицата. Най-високо ефективни са бързото ходене, джогингът, колоезденето – броят се всички дейности, които са достатъчно натоварващи, че да ви изпотят, да ви накарат да дишате по-учестено, а сърцето ви да заработи по-усилено от обикновено.

2. Диета и хранителен прием: няма магическа диета, която да стопи само коремните мазнини, ако те са тези, в чието елиминиране се целите. Но загубата на тегло, с който и да е по-строг хранителен режим обикновено е свързано с метаболизирането в началото именно на тези мастни отлагания.
Тежките и изтощителни диети са препоръчвани само в изключително сериозни случаи на затлъстяване, целящи бърза загуба на тегло за предотвратяване на непосредствени заплахи за здравето. Но в повечето случаи е доказано, че разумно намаляване на хранителния прием е много по-безопасен начин за редуциране на мастните отлагания в тялото и предотвратяване на бъдещи нови натрупвания. Много важно е да се разбере, че ефектът идва постепенно, никой не е получил дългосрочен ефект от форсирането на загубата на тегло. Приемът на богати на фибри храни, набавящи поне 10гр. разтворими фибри дневно, е обстойно проучен прийом за контролиране на отлагането на висцералните мазнини. 2 ябълки, порция немазно бобено ястие, няколко филийки богат на фибри хляб – могат да ги набавят.

3. Сън: получаването на достатъчна доза нощен сънен отмор също помага в борбата със затлъстяването. 7-8 часа сън на нощ са задължителни. Не са единствен и основен фактор, но когато присъстват в общата програма редом с останалите няколко фактора, ефектът винаги е по-стабилен.

4. Редуциране на стреса: всеки е подложен на стресиращи и натоварващи психиката изживявания. Как се справяте с тях е от първостепенно значение. Позитивната нагласа, упражненията на тялото, диетата, пълноценният сън помагат за намаляване на стреса и по-успешното топене на мазнините.

5. Ако има още нещо, което да можете да добавите, и с което ефектът от борбата с излишните коремни мазнини би бил максимален във времето, то това е успоредният прием на продукти за отслабване, които потискат апетита и ускоряват метаболизма. Именно такъв продукт е Калорекс във всичките си форми. С Калорекс и останалите споменати прийоми, изгарянето на мазнините около корема и талията е лесен процес с доказан в много случаи резултат.

Преглеждания:
781