Нормализирането на теглото изисква сериозни мерки – подберете такива, които лесно ще вместите в ежедневието си | Calorex

1
159
Добави коментар
borola
borola

Няколко излишни килограми може да бъдат стопени буквално с всяка възможна диета. Но да се отървете от тях безопасно, дългосрочно и без досадния йо-йо ефект, е необходимо да се придържате към подходящи мерки, които да направите част от ежедневието си и спазването им да се превърне в дълговременна част от живота ви. Затова успешната загуба на излишното тегло според специалистите се постига не толкова с помощта на диети и хранителни лишения, колкото с придържането към ефективен житейски план и начин на живот – с нужните навици, рутина и търпение.

Възприемането на нов начин на живот е свързано с разграничаването на досегашните причини и фактори, довели до натрупването на излишно тегло, и постепенното им заменяне с нови, здравословни и достъпни практики.

Сред лошите и предразполагащи към затлъстяване навици се причисляват преяждането, големите порции и финалното „омитане“ на чинията с къшей хляб, бързото хранене, яденето пред телевизора или компютъра с отвлечено внимание, едновременното ядене и приемане на голямо количество течности. Първа стъпка към нормализирането на теглото би била премахването на тези вредни навици и заменянето им с по-здравословни – например сервирането на по-малки порции, забавянето на темпото, наслаждаване на всяка хапка и хубавото й сдъвкване, избягване на други дейности по време на хранене и др.

Освен това като удачни, лесни за адаптиране мерки, които можете да си наложите в борбата с излишните килограми, са вървенето пеша (ще се учудите колко позитивен ефект имат 8-10 000 крачки, извървени дневно), избягването на сладките храни и напитки, както и приемането на задължителната и пълноценна закуска сутрин – опциите са безкрайни. Разковничето е в откриването на промени в начина на живот, които лесно можете да наместите в дневната си програма. Когато ги повтаряте ежедневно, те лесно ще се превърнат в рутина и ефектът им ще се прояви. Знайте, че загубата на тегло никога не си струва, ако е постигнато за сметка на омаломощаващи лишения и с рискови за здравето механизми.

Адаптирането и придържането към новите полезни навици е ключът към позитивния краен ефект на борбата с килограмите. Мислете за това придържане като за върха на планината, която сте си поставили за цел да изкачите. Не се отчайвайте, ако в началото започнете с незначителна загуба на тегло – все пак загубата на дори един килограм е по-добре от прибавянето на такъв.

Ефектът от всяка мярка, предприета в посока на нормализиране на теглото и изгарянето на излишните мазнини се допълва доказано благоприятно от приема на природните продукти Калорекс. Те поставят финалния естествен щрих към всяка борба с наднормените килограми и безпроблемно накланят везната към по-ниското и здравословно тегло.

Преглеждания:
541