Кои спортове помагат в най-голяма степен за отслабване? | Calorex

1
182
Добави коментар
borola
borola

Всички знаем, че за да отслабнем е нужно да се движим, колкото се може повече. “Движете се за да отслабнете” обаче е твърде абстрактен израз, който се нуждае от отговор на допълнителни важни въпроси, уточняващи какъв тип трябва да бъде движението, колко време да продължава то, до каква степен трябва да натоварва организма и др.

Едни от най-ефективните упражнения за отслабване, според специалисти са аеробните. Те са с по-голяма продължителност, като се характеризират полагане на умерени усилия от страна на организма. При този тип упражнения мазнините, натрупани в мастните депа, започват да се изгарят най-интензивно, половин час след началото на тренировката. От тук следва и че времетраенето на тренировката трябва да бъде 60-75 мин. Други предимства на аеробните упражнения, освен, че помагат за намаляване на теглото са това, че влияят благоприятно върху сърдечносъдовата и дихателната система.

Според специалисти за да понижим теглото си е необходимо да се съсредоточим само върху един от следните варианти на аеробни упражнения, както и да доставяме на организма по-малко количество калории отколкото изразходваме. И тъй като вече сме пролет и метеорологичните условия го позволяват, предлагаме Ви да се запознаете с основните аеробни активности, които можете да практикувате на открито. Ето ги и тях:

Джогинг (или по-ниско по интензитет бягане) – това е един от най-ефективните аеробни физически активности, чрез които най-бързо организмът изгаря излишните калории. Бягането тренира едновременно всички основни мускулни групи в тялото. Тъй като при джогингът, кислородът, който тялото консумира е в по-високи количества, това означава, че и броят на изразходваните калории ще бъде по-висок.
Колоездене – хората, които не са привърженици на тичането или тези, които го намират за твърде изморително, могат да се насочат към карането на колело. При него краката не се натоварват в същата степен, каквато се наблюдава при бягането. По ниският енергоразход може да се компенсира с по-дълготрайни тренировки.

След като понижим теглото си чрез активни тренировки, включващи аеробните физически активности, добре е да помислим и как да запазим завоюваните килограми. Най-голяма сигурност при постигането на тази цел ни дава пиноленовата киселина, която се съдържа във високи количества във висококачественият природен продукт Калорекс Апетин.

Благодарение на нея Калорекс Апетин потиска апетита по физиологичен механизъм – стимулира два пептидни хормона, потискащи усещането за глад, създаващи чувство на ситост и предпазващи, от прекомерен прием на калории. По този начин Калорекс Апетин поддържа консумацията на по-малките количества храна като това води до безопасно и ефективно поддържане на постигнатото здравословно тегло.

Преглеждания:
920