Кои грешки провалят диетите за отслабване? (част 1) | Calorex

1
159
Добави коментар
borola
borola

Обикновено, повечето хора възприемат диетата за отслабване, като ограничен режим на хранене, който цели отслабване. В действителност диетата за отслабване предствалява хранителен режим, отговарящ на индивидуалните характеристики на организма, подготвен с определена цел – намаляване или задържане на телесното тегло, заради проблем, касаещ здравето и др. Но за да бъдат диетите за отслабване ефективни трябва да се избягват някои основни грешки, които често съпътстват процеса на намаляване на теглото.

1. Много хора се заблуждават, че ако си спестят закуската, това ще засили ефекта от диетата за отслабване. Каква е истината? Когато се лишаваме от едно от основните хранения лишаваме тялото си от „гориво“, и той изгаря част от собствените си мазнини за да си досатви необходимата енергия. Този процес за известно време води до понижаваяне на телесното тегло. С течение на времето това води до изчерпване на физическите сили, което неминуемо води до повишаване на апетита и прием на повишено количество храна. Тялото, от своя страна, започва да оползотворява приетите калории за попълване на мастните запаси. Освен това проучвания показват, че спестяването на закуската по време на диетите за отслабване кара човекът да приема храни с високо съдържание на въглехидрати, мазнини, както и такива с повишено калорийно съдържание. По този начин ефектът от пропускането на закуската се губи. Ето защо като заключение, може да се каже, че хората, които хапват сутрин, се радват на по-задоволителни резултати от диетата за отслабване, отколкото тези, които я пропускат.

2. Друга грешка, която често се допуска по време на диетите за отслабване е да се ограничава драстично храненето и да се приема еднотипна храна. Може и да понижите теглото си, ако няколко седмици приемате минимално количество еднообразна храна, но по този начин рискувате здравето си. Освен всичко този начин на хранене води до връщане към нормалния режим на хранене. Това предизвиква възвръщане на пръвоначалното тегло, заедно с натрупване на още няколко килограма. Ефективните диети за отслабване не предизвикват увреждане на здравето, състоящо се в дехидратация на организма, липса на физически сили, формиране на бръчки и отпускане на кожата.

Преглеждания:
495