Кои грешки провалят диетите за отслабване? (част 2) | Calorex

1
135
Добави коментар
borola
borola

3. Съществуват храни, които топят мазнините. Това е лъжа.
Истината е, че някои храни, като зелето например, чиято преработка от организма води до изразходване на по-голямо количество енергия, от тази която те му осигуряват. Ето защо ефективното понижаване на теглото по време на провеждането на диети за отслабване зависи в по-голяма степен от понижаването на броя на приетите калории.

4. От консумацията на въглехидратни храни се напълнява. Това твърдение също не е вярно, тъй като в 1 грам мазнини се съдържат два пъти повече калории, отколкото в 1 грам въглехидрати. Освен това за да не напълнеем от въглехидратните храни по време на диетите за отслабване е важно да избягваме комбинирането им с мазнини. От друга страна, ако въглехидратите се съчетаят с фибри това потиска апетита за по-дълго време, като освен това помага за намаляване на енергийния прием.

5. Ако по време на диетите за отслабване приемаме храна между трите основни хранения това
води до повишаване на теглото. Това изказване също не е вярно.
Консумацията на леки храни между закуската обядът и вечерята помагат за осъществяването на контрол над кръвната захар и предпазват от появата на усещане за силен апетит. Освен това по този начин се намалява риска от поемането на прекалено големи количества храна по време на основното ядене и съответно излишният прием на калории. Важно е обаче и какъв тип храни ще изберем за междинна закуска – продуктите, които се приемат трябва да бъдат плодове, зеленчуци или непреработени естествени храни – блокче от овесени ядки, както и киселите млеката с ниска масленост.

6. За да бъдат ефективни диетите за отслабване е необходимо те да се съчетават с повишена физическа активност. От една страна е вярно, че тя води до изгарянето на голям брой калории, но така също и до изострено чувство на глад и съответно до прием на по-големи порции храна. Ето защо, с цел предотвратяването на този ефект по време на диетите за отслабване е по-препоръчително да се наблегне на по-умерената физическа активност като разходка, извеждане на кучето, домакинска работа, каране на колело, джогинг, работа в градината, както и двора и др.

Преглеждания:
658