Седем любопитни факта за линоловата киселина | Calorex

1
118
Добави коментар
borola
borola

Линоловата киселина е хранителна добавки, която придобива все по-голяма популярност поради положителния ефект, който оказва в борбата със затлъстяването и наднорменото тегло. Знаем ли обаче достатъчно за нея? Предлагаме Ви седем любопитни факта.

1. Линоловата киселина се отнася към групата на незаменимите мастни киселини – това означава, че тя трябва задължително да се приема с храната или чрез хранителни добавки, тъй като организмът не може да я произвежда самостоятелно.

2. Линоловата киселина е ненаситена мастна киселина – тази група мастни киселини имат поне една двойна връзка в молекулата си. Свързвайки се с глицерола, те формират течни масла.

3. Линоловата киселина е Омега-6 мастна киселина – в зависимост от химичната им структура ненаситените мастни киселини биват Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Те имат важно значение за много биохимични процеси в човешкия организъм.

4. Храните богати на линолова киселина са месата от тревопасни животни (говеждо, агнешко и др.) и млечните продукти – важно е да се отбележи, че количеството на линолова киселината в тези продукти зависи от вида на храната, с която се хранят животните. Зърнените фуражи са бедни на линолова киселина, докато тревните я съдържат в големи количества.

5. Линоловата киселина е ефективно средство за отслабване – приемът й допринася за намаляване на мазнините в тялото и улеснява тяхното „изгаряне”. Биохимичният ефект на киселината се състои в това, че тя не позволява уголемяване на мастните клетки и натрупването на мазнини в тях, като същевременно стимулира мускулния растеж. Линоловата киселина спомага за понижаване на липидите в кръвта, като по този начин се намалява риска от атерослероза.

6. Линоловата киселина оказва положителен ефект в превенцията на редица заболявания – според различни проучвания хората, които приемат достатъчно линолова киселина са с по-малък риск от различни заболявания, включително диабет тип 2, ракови и сърдечно-съдови заболявания. Освен това киселината има антиоксидантно действие и оказва благоприятен ефект при хранителна алергия.

7. Конюгирана (свързаната) линолова киселина (CLA) е производно на линоловата киселина и обхваща група от 28 ненаситени мастни киселини, които са нейни изомери.

Поради това, че проблемът със затлъстяването и наднорменото тегло придобива все по-големи мащаби много компании предлагат най-различни продукти за отслабване, които съдържат конюгирана линолова киселина. За разлика от други продукти за отслабване конюгираната линолова киселина в Калорекс КЛА е висококачествена и стандартизирана. Процесът на стандартизация гарантира чистота и ефективност на всяка капсула Калорекс КЛА. Фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули) е запазена марка на фирма БОРОЛА. Тази форма позволява бързото и цялостно усвояване на активната съставка.

Преглеждания:
905