ЦСКА преговаря с Люпко Петрович – SportVox

1
142
Добави коментар
sheri
sheri

ЦСКА води преговори със сръбския специалист Люпко Петрович. Армейците са му отправили предложение да стане съветник по спортно-техническите въпроси в клуба.

По-рано през седмицата Люпко е бил в София, като е преговарял със силния човек на „Армията“ Гриша Ганчев. Информацията беше потвърдена пред „Тема спорт“. Наскоро 71-годишният сърбин обяви, че е уморен от треньорската професия и ако започне работа в нов клуб, няма да е на терена. Доскоро той беше в Руанда, като стана шампион на страната с местния тим на армията АПР.

Петрович се познава добре както с Ганчев, така и с треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро. Люпко е работил три пъти като наставник в Литекс, докато Ганчев ръководеше клуба. Носителят на КЕШ като треньор на Цървена звезда пък е бил ментор на Ел Маестро в Сърбия.

Петрович е бил инструктор на Нестор, докато е карал курсове в страната преди малко повече от 5 години. Наскоро в свое интервю Ел Маестро призна, че Петрович се е отнасял доста строго към него, а Люпко заяви, че го е правил умишлено – за да види peaкциите на младия треньор.

На този етап от ЦСКА не са обявили дали ще назначават спортен директор, след като Пламен Марков беше преназначен като изпълнителен шеф. Главен мениджър на клуба остава Стойчо Стоилов, а Велизар Димитров е главен скаут.

Петрович има повече от богата визитка, в която личат три престоя в Цървена звезда, както и такива в Еспаньол, ПАОК и Олимпиакос. Люпко извежда Левски до титлата през 2001 г., а с Литекс има купа през 2004 г., когато на финала побеждава ЦСКА след дузпи. Петрович е точно два пъти по-възрастен от треньора на армейците Ел Маестро (35 г.).