Редуцираха присъдата на ресторантьора, причинил смъртта на свой служител

1
128
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаският апелативен съд редуцира присъдата на ресторантьора, застрелял главния си готвач в Несебър. Първоначално определеното наказание от седем години затвор бе намалено на четири години лишаване от свобода, тъй като обвинението бе преквалифицирано от умишлено лишаване от живот на убийство по непредпазливост. В останалата част присъдата е потвърдена.

Съдът е постановил подсъдимият да заплати на: С. К. сума в размер на 140 000 лв. представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди и 1400 лв., за причинени имуществени вреди; на В. К. сума в размер на 130 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди и сумата от 900 лв. за причинени имуществени вреди; на Г.К. сума в размер на 130 000 лв. представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди.

Припомняме Ви, че случаят е от 17-и април 2016-а година. Около 20:30 часа, след организирана почерпка в ресторанта, стопанисван от обвиняемия, при качване на пострадалия в автомобила, държейки в ръце законно притежавано оръжие – пистолет „Зиг зауер“, подсъдимият е произвел изстрел. В резултат пострадалият е получил нараняване на гръдния кош. В последствие той починал. Преди това обвиняемият стрелял в саксия с палмово растение, в присъствието на двама свидетели.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест в 14-дневен срок.