Стартира кампанията в помощ на децата на загиналите и пострадалите служители на МВР

1
131
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Стартира 15-ото коледно издание на Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Общо 94 деца ще получат за празниците по 700 лева. Бизнесът също ще подпомогне каузата с ваучери на стойност 900 лева.

В краткото си обръщение към тях министърът на вътрешните работи Младен Маринов ги увери, че подвигът на техните родители  няма да бъде забравен, а те – техните синове и дъщери, винаги трябва да се чувстват деца на герои и да се гордеят с делата на своите бащи. Той им пожела светли празници, топли спомени и усмивки. 

За празничното им настроение се погрижи Фондация „Емил Шарков“, с помощта на която гости на децата бяха Орлин Павлов, Тита и Искрата. На празника присъстваха зам.-министрите на вътрешните работи Красимир Ципов и Милко Бернер, директорите на главните, специализираните и административни дирекции на МВР, ректорът на АМВР, преподаватели и курсанти от Академията на МВР.

Началото  на Кампанията бе поставено през 2003 г. по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.  В днешната 15-а за кампанията година участват 94 деца от страната (София, София-област, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен). 

Средствата по нея се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива.

Така стана възможно тази година за първия учебен ден 100 деца да бъдат подпомогнати  с по 500 лева от средствата, набрани в рамките на Националната благотворителна кампания. По 700 лева получиха девет деца, които завършиха средното си образование през 2018 г.

За семействата МВР организира и седемдневни ваканции в края на юни и в началото на септември т.г. в базите на ведомството в Созопол и Несебър. Днес, в  навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на децата, открити от ДСК.