Кампанията ИНТЕГРА в София стартира в Месеца на бежанците

2
364
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

В последните години в България ноември се отбелязва като Месец на бежанците, за да отбележи куража на тези уязвими групи, бягащи от преследване, конфликти и отчайваща бедност, някои от които търсят шанс да изградят отново живота си в нашата общност.

Асоциация за развитие на София е партньор на инициативата Месец на бежанците. На 30 ноември 2018, като част от информационната и застъпническа кампания по проект ИНТЕГРА, бяхме домакини на серия от събития – празници на общността. „Барабанен кръг“ беше организиран от Сдружение „Творци“, Международна организация по миграция – България, CVS – България и АРС. Над 30 души от различни националности свириха на барабани и перкусии в кръг, като създадоха усещане за ритъм и хармония, които надхвърлят езика и водят участниците до ново равнище на разбирателство.

По-късно над 70 човека участваха в заключителното събитие на Месеца на бежанците – интеркултурна вечер с храна, осигурена от Мултикулти колектив и изпълнение на ориенталски танци от школа по ориенталски танци Бадрия.

Събитията са част от проект ИНТЕГРА, получил финансиране от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на ЕС.

Фото: Филип Михайлов – Next Level Photography