Подуване на корема при жени в менопауза – ето какво е добре да знаете

1
214
Добави коментар
borola
borola

В периода на менопауза голяма част от дамите се оплакват от подуване на корема. Нека видим кои са причините за това стомашно-чревно неразположение и по какъв начин то да се преодолее само с промяна в начина на живот.

На какво се дължи подуването на корема през менопаузата?

Подуването на корема през менопаузата е пряко следствие от хормоналния дисбаланс под чийто знак преминава този етап от живота на жените. Допълнителни усложняващи фактори са неправилното хранене (прекомерен прием на сол) и лошите хранителни навици (прекалено бързо ядене).
Не е изключено подуването на корема да насочва към здравословни проблеми. Едва след като бъдат изключени възможните медицински причини за появата му, засегнатите могат да предприемат стъпки за преодоляване на проблема чрез промяна в ежедневните навици.

Как да се облекчи подуването на корема в периода на менопауза?
Промяна в диетата

Промяната в диетата е задължително условие, когато става въпрос за подуване на корема при жени в менопауза. В ежедневното меню нямат място храни, които имат газообразуващо и подуващо действие. Такива са зърнените закуски, пържените храни, млечните продукти (при лактозна непоносимост), нишестените храни, храните, съдържащи фруктоза, лукът, броколите, фасулът, бялото и брюкселското зеле, ряпата.

Ограничаване приема на сол

Ограничаване приема на сол до препоръчителната дневна доза – 2,300 mg, е работеща стратегия срещу подуването на корема в периода на менопауза. За да се справят успешно с тази задача, дамите трябва да кажат „не“ на преработените храни (готови супи, хамбургери, чипс, колбаси), които са истински солени бомби.

Увеличаване на двигателната активност

Включване на повече спорт в ежедневната рутина е друг изпитан метод за намаляване подуването на корема през менопаузата. Според изследване, публикувано в Health Journal of Half Life през 2010 г., практикуването на йога спомага за облекчаване на менопаузалните смущения, включително и подут корем. Ето защо авторите на проучването приканват дамите да заложат на йога практиките, за да се справят с проблема.

Какво съветват експертите за окончателно справяне с подуването на корема през менопаузата?

Висококвалифицираните специалисти от програма Женско здраве (Femicare) приканват дамите в менопауза, които се борят с подуването на корема, да заложат на приема на фитоестрогени, за да преодолеят веднъж завинаги оплакването. Тези растителни аналози на естрогена ефективно и напълно безопасно елиминират първопричината за проблема – естрогенния дефицит. Свързвайки селективно естрогенните рецептори, те стимулират тяхната активност. В резултат хормоналният баланс се възстановява и менопаузалните смущения като подуването на корема се нормализират.
Прецизно дозирано количество високопречистени фитоестрогени се съдържат в четирите основни продукта от фамилия Феминорм – Феминорм, Феминорм Дуо, Феминорм Остео и Феминорм Лека Нощ. Те са 100% натурални и са практически безвредни дори при дълговременна употреба. Схемата на прием е индивидуална и се определя в зависимост от водещите симптоми.

Преглеждания:
19