Полезни храни срещу задържане на течности в периода на менопауза

1
175
Добави коментар
borola
borola

Неприятното задържане на течности е проблем, който измъчва значителна част от жените в менопауза. Причината за отоците по тялото е естрогенният дефицит, а едно от възможните решения – диетата. Нека видим кои са онези храни и подправки, които са с изразен диуретичен ефект и поради това непременно трябва да са част от менюто на засегнатите дами.

Храни срещу задържане на течности през менопаузата
Спанак

Освен че зарежда с витамини и енергия, любимата храна на Попай Моряка действа отводняващо на организма. Ето защо е добре дамите в менопауза, които страдат от задържане на течности, да го включат в своя хранителен режим. Може да се консумира в сурово състояние под формата на салата, смути, сок или леко задушен с малко масло. И най-добрата новина – не съдържа почти никакви калории!

Ябълков оцет

Оцетът, приготвен от ябълки, е идеалното средство против задържане на течности. Той снабдява организма на жените в менопауза с редица важни минерали, включително и калий, който има ключова роля в регулирането на течностите в тялото. С приема му обаче не бива да се прекалява.

Лимон

Цитрусовият плод е безценен помощник на жените в менопауза, които се борят със задържането на течности. Консумацията му способства не само за отводняване на организма, но и за пречистването му от токсини. Ползите от лимона обаче не свършват дотук. Благодарение на обилното количество витамин C, което съдържа, той укрепва имунитета и предпазва кожата от оксидативен стрес, основна причина за преждевременно стареене.

Гръцки йогурт

Този млечен продукт със специфичен остър вкус помага на дамите в менопауза да преборят задържането на течности. Използва се за облекчаване на подут корем, тъй като балансира чревната флора. За предпочитане е да се консумира неподсладен.

Магданоз

Зелената подправка със силен аромат е изключително ефикасна срещу задържане на течности в периода на менопауза. Тайната й се крие в изобилното количество магнезий, което съдържа. Според редица проучвания този минерал намалява задържането на вода в организма на менопаузалните жени.

Изпитано природно средство за справяне с проблема „задържане на течности“ през менопаузата

Въпреки диуретичния си ефект посочените храни не достигат до сърцевината на проблема – естрогенният дефицит. Това са способни да направят единствено фитоестрогените. Растителни аналози на естрогена, те ефективно и напълно безопасно допринасят за възстановяване на хормоналния баланс и овладяване на широк спектър от менопаузални симптоми, в това число и задържането на течности. Най-мощните фитоестрогени на пазара у нас се съдържат в природния продукт Феминорм/Feminorm®. Те са извлечени от листата на Червена детелина, растение с доказани ползи при жени в менопауза. Свързвайки се селективно с естрогенните рецептори фитоестрогените във Феминорм стимулират тяхната активност, без да потискат производството на собствени естрогени в тялото. За постигане на оптимални резултатите се препоръчва Феминорм да се приема продължително време. Дълговременната употреба не крие опасност от нежелани ефекти и странични реакции поради 100% натуралния произход на продукта.

Преглеждания:
20