Меган Маркъл сияе, нарушавайки кралския етикет

1
122
Добави коментар
svetla58
svetla58

Меган Маркъл е тази кралска особа, която разбива на пух и прах всички кралски норми и  стереотипи, още откакто започна да се среща с бунтаря на аристократична Великобритания – принц Хари. Думата ИЗНЕНАДА й е толкова присъща, че вече почти няма нещо, което би ни учудило в нейното поведение или визия, независимо, че тя видимо се стреми да спазва уречените етикети.

Снощи в Royal Albert Hall се проведоха The Fashion Awards – традиция, която от години отдава почит а най-добрите и изявени модни особи в Англия.

Освен голямото разнообразие от скъпоценни личности като Виктория и Дейвид Бекъм, Синди Крауфорд и семейството й, Върджил Абло, Кейт Мос, Пенелопе Круз и Рита Ора (която заложи на тренда, за който ви разказахме вчера – модните чорапи), които преминаха по червения килим, за да поздравят своите колеги, перлата в короната на вечерта бе самата херцогиня на Съсекс, която разходи бременното си коремче, обгърнато в  Givenchy кадифе, за да връчи една от наградите на вечерта. Призът за наградената определено е двоен – качваш се на сцената, за да получиш наградата „Британски дизайнер на годината – жена” и ти я връчва не кой да е друг, а съпругата на принц Хари, чиято сватбена рокля точно ти си ушила.

Да, Меган се качи на сцената, за да връчи лично и емоционално статуетката на своята близка приятелка Клеър Уайт Келър, творчески директор на гиганта Givenchy и носител на най-престижната модна награда в Обедненото кралство.

Високата степен на емоционалност не можа да остане скрита за нито една от двете дами и те не се посвениха да покажат близост и взаимност в усещанията си. И двете направиха прочувствени изказвания, в които, разбира се, се хвалеха взаимно и споделяха колко с признателни на съдбата, че ги е срещнала и запазила в животите им.

„Много съм щастлива да бъда тук, отдавайки чест на британската мода, на британските дизайнери. Великобритания е моят нов дом и това е много важно за мен.”

Черната кадифена рокля, отново бе специално изработена за новата фигура на г-жа Маркъл от Givenchy и си пасна идеално със златните сандали и гривни с етикети съответно Tamara Mellon и Pippa Small. Не можем да подминем момента на липсата на грим по лицето на херцогинята.

Тъй като точно тази кралска двойка на Меган  Хари се свързва предимно с нарушаване на правила, нека поговорим за допуснатите такива тази вечер. Едното пренебрегнато правило, което се прояви бе непрозрачният лак за нокти на бременната херцогиня. Цветът е от актуалните за сезона, но е твърдо срещу наложените норми – а именно лек и прозрачен или никакъв лак върху ноктите. Всичко, различно от това, се счита за грозно и неприемливо.

Същото се отнася и за роклята с едно рамо, която е твърде разголена и вулгарна. Но вероятно това не са неосъзнати грешки, а целенасочен избор, защото събитието не е обвързано с кралски ивент, а е с изцяло модна тематика.

Едно е сигурно – Меган Маркъл бе изненадата на вечерта!

Тук можете да видите списъка с победителите, а в ГАЛЕРИЯТА ни – някои от гостите.

“Дизайнер на годината” (аксесоари) – Демна Гвасалия за Balenciaga
“Марка на годината” – Gucci
“Британски дизайнер на годината” (мъжко облекло) – Крейг Грийн за Craig Green
“Британски дизайнер на годината” (женско облекло) – Клеър Уайт Келър за Givenchy
“Изгряваща звезда на британската мода” (мъжко облекло) – Самюъл Рос за A-COLD-WALL
“Изгряваща звезда на британската мода” (женско облекло) – Ричард Куин за Richard Queen
“Дизайнер на годината” – Пиерпаоло Пичоли за Valentino
“Модел на годината” – Кая Гербер
“Награда за изключителни постижения” – Miuccia Prada
“Награда Swarovski за принос към развитието” – Вивиан Уестууд

Редактор: Марина Делева