Тереза Мей оцеля: Битката за сделката с Брекзит продължава

1
220
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Докато Тереза Мей преговаря в Брюксел, в Лондон поддръжниците ѝ си отдъхнаха след победата ѝ снощи. Тя запази поста си на лидер на Консервативната партия, след като спечели вота на недоверие с 200 срещу 117 гласа. За британците обаче неяснотата за бъдещето им след напускането на Европейския съюз не намаля.

В програмата на европарламента за следващата седмица не е включен вота по сделката, а това означава, че най- вероятно ще е догодина.

С неяснотата около начина на излизане на Великобритания от съюза след три месеца и половина, мнозина британци търсят спасителен изход поединично. Броят на поданиците на кралицата, кандидатстващи за гражданство в страни – членки е нараснал повече от два пъти след референдума за Брекзит. През 2017 – та 12 994 британци са получили паспорти от страни от ЕС.

Най-желаната страна е Германия, където през 2017 – та са подадени 500 молби за гражданство от британци в сравнение с едва 45 две години по – рано. на второ място – Франция и на трето – Белгия. Ирландските паспорти също са силно желани от британците, които искат да са сигурни, че ще продължат да пътуват свободно в Европа.