eModno да четем книгата на Бойко Манев

1
139
Добави коментар
svetla58
svetla58

Да бъдеш модерен в днешно време означава много неща. Това е „етикет”, който се слага на хора, притежаващи съвкупност от няколко до много личностни и физически качества и в никакъв случай не се ограничава само до облеклото му. Ако сред вас има хора, които си мислят последното от гореизброените, то в такъв случай е по-добре да не дочитат този материал до края, защото в него ще говорим за интелектуалната мода и това колко е модерно да си умен. Тази мода, в известен смисъл, е еквивалент на висшата – много скъпа, не е за всеки, не всеки я разбира и притежава и абсолютно не всеки я умее.

Днес ще ви представим едно много полезно четиво, което освен интересно е и изключително практично. От този труд можете да научите куп нови неща, които ще подобрят значително качеството ви на живот и ще направят хабитата ви в пъти по-лесен.

Става дума за автобиографичната книга на небезизвестния софийски ментор в сферата на хотелиерството и туризма Бойко Манев.
Книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ е предназначена за всички, които са осъзнали колко е важно да бъдеш ПОЗИТИВЕН, колко необходима е правилната СЕБЕОЦЕНКА и колко полезно е да се ЕКСПЕРИМЕНТИРА.

Амбицията на автора е да помогне на тези, които искат да постигнат финансова независимост. Той споделя примери, дава съвети, предлага насоки въз основа на личния си опит, като отчита погрешните си практически стъпки и нагласи.
В тази творба младият човек ще открие много прилики със своята съдба от една страна, както и много различия от друга, но и много напътствия, които биха му помогнали да успее в областта, в която се развива.
Всеки има нужда от увереност, която да му помага в живота. Според автора книгата „Щом аз мога, и ти можеш!“ може да отвори очите на всекиго да види правилния път за себе си.

„Не можем да имаме всичко. Трябва да си направим преценка – дали и доколко това, което имаме е това, което искаме. Всичко започва и свършва с нас. С мен. С теб. С него/нея. Бъдете себе си и никой друг!“

Книгата стига до изводи относно важни аспекти от кариерното развитие на един човек – позитивното мислене, нагласата да се действа, да се комуникира/контактува с различни субекти; как да бъдем на печалба в края на месеца, както като компания, така и в личен план; как да харчим своите финанси така, че да имаме скъпи качествени неща. Заключението е ясно:
ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТЕБ!

Тази книга има функцията и на имиджмейкър – тя предлага стандартите и моделите за подражание и е коректив на погрешно зададени практики през годините.
За автора е важно да сподели не само съвети и практики, които да очертават ролевия модел, който да се следва, НО и такива, които са неуспешни и трябва да се избягват. Понякога това помага дори повече. Просто защото моделът директно се разпознава като обречен на провал.

Разсъжденията, анализите и препоръките са групирани в няколко основни теми, които да стимулират читателя:
Да бъде отворен към новото; Да се обучава; Да рискува; Да бъде активен; Да бъде позитивен; Да не се подценява; Да анализира.

Това е първата българска автобиографична книга, в която авторът споделя богатия си опит си от изграждането си като мениджър, имайки благородната амбиция да предаде знанията, целеустремеността и волята си на всички млади хора.

На едни тя ще предложи информация как да превъзмогнат страховете си, а на други – как да анализират постъпките си, да бъдат активни. И не на последно място – ще даде на всички идея – КАК ДА УСПЕЕМ!!! Нещо, което всички искаме!