Връзка между здравето на черния дроб, упоритото затлъстяване и нормализирането на теглото

1
149
Добави коментар
borola
borola

Ако продължавате да забелязвате упорити мастни отлагания в областта на талията си, независимо от продължително полаганите интензивни методи за изгаряне на калории и стопяване на мазнини, много вероятно е проблемът да не е в стомаха, а в друг орган.

Може и да не обръщате сериозно внимание на черния си дроб поначало, но неговото здраве е ключово за теглото и общото ви здравословно състояние. Той е абсолютният мултифункционален орган в тялото – филтрира токсичните продукти от кръвта преди да са достигнали и увредили клетките, подпомага храносмилането, отделяйки жлъчен сок и храносмилателни ензими, депонира кръв, липиди, витамини и минерали, регулира имунитета, отделянето на хормони и трансформацията на холестеролните комплекси.

Поради огромната си натовареност, черният дроб изисква постоянно внимание и подкрепа. Когато е непосилно претоварен, много от токсините и отпадните продукти се натрупват и протичат редица процеси, много от които са асоциирани със затлъстяването, особено в областта на талията. Ето я причината за това, че дори и при осезаемо намаляване на калорийния прием, тегло не се губи и излишните мазнини не се топят, освен ако не предприемете мерки за оздравяване и възстановяване на черния дроб.

За преодоляване на блокиращия отслабването ефект на стресирания и претоварен черен дроб и за постигане на желаните резултати в стремежа към по-ниско тегло, специалистите препоръчват придържането към няколко принципа, доказали ефективността си за укрепване на увреден черен дроб:

1. Преустановете пушенето, ако сте активен пушач.

2. Не консумирайте по възможност никакъв алкохол за няколко седмици

3. Ползвайте лекарства внимателно – дори най-безобидните от тях, които се издават без рецепта, може да натоварят черния дроб.

4. Хранете се с пресни плодове и зеленчуци и минимално обработени храни. Броколи, брюкселското и обикновеното зеле са богати на серни компоненти, наречени глюкосинулати, които свързват и елиминират някои токсини и улесняват работата на черния дроб.

6. Изключете от ежедневното си меню солта, която спомага за задържането на течности и допълнителното чернодробно натоварване, и включете повече чесън, розмарин, моркови, действащи като хепатопротектори.

7. Полагайте физически натоварвания редовно и приемайте продукти, които подпомагат черния дроб. Комбинацията от хранителен режим, упражнения и внимание към черния дроб е идеална предпоставка за поддържането на добрата му функционалност и нормализирането на теглото. Приемът на Хептен се препоръчва като високоефективно средство, оказващо незаменима чернодробна подкрепа.