Защо е важно, и как, да предотвратите увреждането на черния си дроб (ЧАСТ 2)

1
364
Добави коментар
borola
borola

Черният дроб комбинира много активности с грижите за метаболизма и преработването на токсините. Затова е възможно да му нанесете непоправими вреди претоварвайки го с продукти, чието обезвреждане го затормозява.

От гледна точка на метаболизма, приемът на неразумни и ненужно високи дози сладки и мазни храни е главното зло. Склонността на черния дроб да депонира липиди в клетките си силно се влияе от липидния прием с храната. Прекаляването води до презапасяване на чернодробните клетки с мазнини, загубата на много клетъчни ресурси и в крайна сметка смърт за хепатоцитите.

От гледна точка на обезвреждането на токсините пък, главната причина за увреждане на черния дроб е алкохолът. Компания му правят лекарствените продукти, включително кофеин, никотин и др.

Профилактиката на черния дроб и загубата на излишното тегло:

Здравият черен дроб има ключова роля за отслабването. Той се грижи за преобразуването на мазнините в захари и подпомагането на изгарянето им. Увреден черен дроб е отговорникът за появата на забавен метаболизъм. Ако ви е трудно да свалите килограми, дори в случаи, че се подлагате на строга диета и интензивни физически тренировки, много вероятно е проблемът да е в черния ви дроб. Вкарването на този важен орган във форма обаче доказано олеснява отслабването. Ефектът може да не е бърз, защото първоначално черният дроб метаболизира мазнините, натрупани в него самия, но след време положителният ефект върху загубата на тегло се появява. Затова поддържането доброто чернодробно състояние е почти единствения здравословен начин да ускорите значително метаболизма си.
Симптоми, подсказващи за чернодробна увреда:

Трудно е да се определи дали човек страда от сътояние, засягащо работата и здравето на черния дроб, ако то не е вече напреднало. Профилактиката и грижите за този орган обаче са необходими непрекъснато, защото се счита, че една трета от хората имат мастен черен дроб (стеатоза), без да подозират за това. Повечето от тях, за щастие, нямат усложнения, но е важно да се следи за появата на симтоми като: наддаване на тегло, трудности с отслабването, висок холестерол, жълтеница, замъглено съзнание, уморяемост, гадене и отпадналост.
Това са все знаци, че е необходимо да се пристъпи към активни грижи за оздравяване на черния дроб и детоксикацията му , за премахване на щетите върху него.
Премахване на чернодробните увреждания стъпка по стъпка:

Процесът обикновено започва с прекратяване приема на алкохол, кафе и цигари, повишаване на физическата активност, налагане повишен прием на плодове и зеленчуци.
Тези навици е препоръчително да се комбинират с прием на природния продукт Хептен. Той има благоприятни хепатопротективни свойства, повлиява добре чернодробните клетки, подпомага борбата с токсините и общата работа на черния дроб и допринася за цялостното възстановяване на неговото здраве и функции.