Как да се справим с хранителното отравяне?

1
127
Добави коментар
borola
borola

Наближаващият летен сезон е повод за вълнение, свързано с предстоящата отпуска, а за да остане тя в паметта ни като едно незабравимо изживяване, специалистите съветват да обърнем особено внимание на консумираните храни. Хранителното отравяне е изключително често срещано състояние, по време на топлите месеци от годината, което може да остави у нас горчив спомен от иначе така старателно планираната, до най-малката подробност, лятна почивка. Причините за хранителното отравяне се дължат на консумация на храни, вода и други течности, в които се съдържат вируси, бактерии, паразити и др. Неправилното съхранение на хранителните продукти, както и докосването им с мръсни ръце са някои от предпоставките за хранително отравяне.

Най-честите симптоми за хранително отравяне се наблюдават 2 до 6 часа след прием на заразената храна или напитка.
Най-честите оплаквания, вследствие на хранително отравяне са:

болки в корема
диария, съпроводена с кръв
болки в главата
треска
висока температура
повръщане
гадене
обща отпадналост

При хранително отравяне се препоръчва повишен прием на течности, с цел предотвратяване на обезводняването, преминаване към специално изготвен от специалист хранителен режим, осигуряване на достатъчно време за почивка и възстановяване на организма.

Като следствие на хранителното отравяне токсичните вещества се натрупват в множество органи, сред които е и черния дроб. Той е основният орган, който отговаря за прочистването на организма от тези вещества, ето защо е необходимо неговите функции да бъдат подпомогнати. Ефективно средство за тази цел е природният продукт Хептен.

Хептен съдържа активна съставка – силимарин, която успешно се прилага при хранителни отравяния, тъй като ускорява регенерацията на клетките на черния дроб и стимулира тяхното детоксикиране. Освен това, благодарение на активната си съставка, Хептен потиска навлизането на токсините и блокира залавните им места.