БАБХ започва масирани проверки в заведения и ресторанти

1
183
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Преди коледните и новогодишни празници Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) започва масирани проверки в обекти за търговия и предлагане на храна на територията на цялата страна.

Във дните около Коледа и Нова година магазините и заведенията в цялата страна реализират големи обороти и правят доста храна.  

Целта на традиционните тематични проверки е да се осигури безопасност на предлаганите храни, да се гарантира сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предлагане на стоки и хранителни продукти по време на празниците, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от недобросъвестни производители и търговци, собственици на заведения и хотелиери, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни.

Дежурни инспектори към БАБХ ще проверяват обектите по време на празниците и в почивните дни. Те ще извършват проверки по сигнали на потребители, които ще могат да подават онлайн сигнали за нередности или да използват за това горещия телефон на БАБХ – 0700 122 99.