Пламен Димитров: Времето на евтиния труд в България отмина!

2
312
Добави коментар
webbg
webbg

Президентът има по конституция доста ограничени правомощия, но на моменти те са доста важни.

Аз смятам, че има моменти, в които има въпроси и теми, които трябва да са надпартийни и всички ние трябва да намираме решения.

Когато обаче става дума за конюнктурни въпроси, смятам, че не е много удачно президентът да търси някакво противопоставяне.

Това каза в предаването „Беновска пита” по „Канал 3“ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Бизнесът, макар да имаше своите забележки, подкрепи бюджета и нямаше атаки от там, че има увеличение на данъчното облагане. Бюджетът тази година дава предпоставки за повече средства и да развива сферите, които да подпомогнат пазара на труда. Времето на евтиния труд в България отмина.

Средата в България за бизнеса е далеч по-добра, отколкото в други държави. Не виждам как на половината облагане на бизнеса във всичките държави членки, можем да стигнем накрая, че нашата бизнес среда е лоша. Идват редица проблеми от това, че не знаят как да правят бизнес при добри условия. Че няма кадри, няма, каза още той.

За мен е важно, че безпочвените говорения, който нямат никакви аргументи излизат, че през единия са едно, пред другия друго. Става въпрос за говоренията на бизнеса, но аз не се притеснявам да отговарям, каза още Пламен Димитров.

Социолозите си имат начини да си правят изследвания. Бих могъл да направя едно проучване, но е важно какво се говори.

Най-големия проблем в бизнеса е, че няма кадри. Скандалите и опита да направим една или друга оценка, за да бъдем удобни за този, или за онзи е много тъжно.

Няма ресурси и влияние в нашите среди, има опит. Приказваме си едни неща години на ред и когато седнем бизнеса не ги обсъждаме дълбоко, а започване да си говорим за друго, каза още той. / Епицентър.бг