Кои похвати в грижата за кожата вредят на нейното здраве?

1
115
Добави коментар
borola
borola

Знаете ли, че в старанието да полагаме максимални грижи за идеална кожа, ние често влошаваме нейното здраве? Двете понятия заедно звучат абсурдно, но нека се замислим – ако грешим в дневните си ритуали за красота, много вероятно е те да дадат обратен на желания ефект. Къде грешим и каква разкрасителна рутина да следваме, за да се радва кожата ни на блестящо здраве, научете в следващите редове.

Горещата вода застрашава кожното здраве

Топлите душове са отличен начин за сваляне на стреса, но с какво допринася горещата вода за влошаване здравето на кожата ни? Горещата вода е противопоказна за хора с чувствителна или суха кожа, както и след слънчево изгаряне или при кожни раздразнения. Заложете на хладките обливания с вода. Препоръчително е да мием лицето си с хладка вода сутрин, не само за да се разбудим, а и за по-стегната кожа. Опитайте и с по-студена вода – тя затваря порите и е добавка към грижата против бръчки.

За добро здраве на кожата – да не прекаляваме с ексфолирането

Ексфолирането е полезно, освен ако не се злоупотребява с честотата му. Веднъж до два пъти на седмица – толкова се препоръчва да се премахва мъртвия слой клетки от повърхността на кожата. Ако имаме суха или чувствителна кожа, трябва да изберем продукти с по-нежна формула. Задължително е след такова почистване да нанесем хидратиращ продукт, за да избегнем прекаленото изсушаване.

Кожното здраве изисква добра информираност

Много е важно да знаем какъв тип кожа имаме, тъй като от това зависи какви продукти и стъпки в ежедневната ни грижа за кожата да използваме и прилагаме. Ако не подбираме правилните продукти, вместо да се грижим за кожното здраве, ние ще му навредим. При проблемна кожа трябва да залагаме на козметични продукти, съобразени с изискванията на кожата, такива без странични ефекти и с доказан положителен ефект. С подходящия продукт, усилията, които полагаме за здрава кожа, ще бъдат оправдани.

Здраве за всички типове кожа в един продукт

Да, има такова средство, което е ефикасно, удобно и без странични ефекти. Това е ДжинДжира Медикасол/GinGira Medicasol®. Комбинацията на екстракт от билката Азиатска центела, емолиенти и хидратанти, прави ДжинДжира Медикасол дермокозметичен продукт с висока ефективност за подобряване на несъвършенствата по кожата. ДжинДжира Медикасол благоприятства хидратирането и омекотяването на кожата, грижи се за доброто здраве и външен вид на всички видове кожа. Прилага се при стрии, поява на бръчки, белези и други кожни несъвършенства. Под формата на спрей-емулсия, ДжинДжира Медикасол се нанася лесно и не оставя следи. Идеално допълнение е и към анти-ейдж грижата, използва се за превенция на появата на стрии при бременност, заглажда и придава по-добър вид на кожа с целулит и белези.

Преглеждания:
26