Вирусни инфекции – без усложнения след боледуването

1
180
Добави коментар
borola
borola

Вирусните инфекции на дихателните пътища могат да доведат до редица усложнения. При задълбочаване на симптомите вирусите могат да нанесат негативни последствия върху организма. Затова е важно да бъдат преодолени възпалителните процеси още в самото начало на вирусната инфекция.

Кои са най-честите усложнения от вирусните инфекции на дихателните пътища?

При липса на взети мерки в начало на инфекцията, състоянието може да се усложни и да прерасте в пневмония, бронхит, бронхиолит и други. Симптомите при усложнение са:

трайно поддържане на висока температура
болки в гърдите
затруднено дишане
кашлица

Тези оплаквания сигнализират за белодробно усложнение, най-често причинено от бактериална инфекция. В тези случаи задължително трябва да бъде направена консултация с лекар.

Как да избегнем бактериалните усложнения след прекарана вирусна инфекция?

За да бъде предпазен организмът от усложнения е необходимо да бъдат възстановени имунологичните нарушения, както и да бъдат блокирани механизмите на бактериалните нарушения. За противопоставяне на вирусната инфекция е важно да бъдат повишени броят и активността на Т-клетките, защото те обезвреждат вирусите.

От изключително значение в превенцията срещу вирусни атаки е да се поддържа силен имунитет. По този начин организмът ще успее сам да се справи с вирусите още при първия контакт с тях. Затова стимулирането на имунитета е ключов фактор за защита, както от вирусни инфекции, така и от бактериални усложнения.

За да бъдат избегнати бактериалните усложнения, предизвикани от вирусна инфекция е необходимо организмът да бъде подпомогнат ефективно и на време. Екипът на Програма Имунитет препоръчва прием на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho – природно средство, което засилва локалния имунитет на лигавицата на дихателната система и съдейства за активиране на противовирусната активност на организма. Приет още в началото на вирусната инфекция Имунобор Бронхо е с доказан защитен ефект срещу вирусните инфекции и бактериалните усложнения. Имунобор Бронхо повишава броя на макрофагите (основните имунни клетки) и възможността за убиване на бактерии. Така се предотвратява развитието на бактериална инфекция и се намалява продължителността на боледуването. В случай, че се наложи антибиотично лечение, то ще бъде в пъти по-краткотрайно, защото организмът се повлиява бързо от Имунобор Бронхо.

Преглеждания:
14