Затварят пътя Своге – Бургас заради разследването на катастрофата през август

1
104
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

На 27 декември от 11 ч. до 13 ч. се ограничава движението по път II-16 Своге – София, в участъка от км 54+220 до км 54+690 във връзка с искане от Националната следствена служба. На място ще се проведе експеримент на разследващите тежката катастрофа от август месец.

Обходните маршрути са:

* Движението на тежкотоварните автомобили и автобусите в посока Северна България преминава по АМ „Хемус“; * За пътуващите от София за Своге маршрутът е: път ІІ-81 София – Костинброд – Бучин проход – път III-164 Искрец – Своге. Всички автомобили по направлението София – Своге ще могат да се движат без ограничение до отклонението за с. Радина. * За пътуващите в посока София: – всички тежкотоварни автомобили над 12 т не преминават по път II-16 Своге – София през Искърското дефиле, а се отклоняват по път I-1 Видин – София при с. Ребърково в посока Ботевград; – автобусите от Враца, пътуващи за София по път I-1 Видин – София продължават до Ботевград и АМ „Хемус“. * За пътуващите от Враца в посока София са следните маршрути: – Транзитното движение в посока Своге по път I-1 Мездра – Ботевград – София се забранява за тежкотоварните автомобили над 12 т. Автобусите в посока София могат да преминават по АМ „Хемус“; * Лекотоварното движение до Своге е по път II-16 Своге – София, след което се отбива по път III-164 Своге – Искрец – Бучин проход и път ІІ-81 София – Костинброд; * Локалното движение ще е на пропускателен режим от екипи на пътна полиция – Мездра при с. Ребърково.

Припомняме Ви, че там на 25 август т.г., в близост до Своге, автобус с пътници е излезе от пътя, помете четири автомобила и се преобърна на асфалтова площадка под нивото на пътното платно на изхода на града. При тежката катастрофа загинаха 20 души.

Според властите, причините за пътния инцидент са комплексни. Катастрофиралият автобус е бил с изтекъл на 5 август технически преглед, а водачът е шофирал с превишена скорост. Освен това, пътната отсечка е била в лошо състояние.