Най-очакваните филми и нови сериали през 2019 г.

1
718
Добави коментар
cvetelinah
cvetelinah

Поредните части от комиксови поредици като „Отмъстителите“ и X-Men са начело в списъка заедно с новите филми на Куентин Тарантино и Мартин Скорсезе; супергеройски и фентъзи сюжети преобладават и при сериалите

Половината от най-очакваните филми на 2019 г. според IMDb са продължения. Начело в Топ 10 обаче е предистория от киновселената на „Марвъл комикс“ – „Капитан Марвел“.

Супергероинята, която дебютира на големия екран на 8 март, трябва да се появи и във втория най-очакван филм за годината – „Отмъстителите 4: Endgame“, с премиера в края на април.

Третото място е за поредния епизод от друга комиксова поредица на „Марвъл“ – X-Men. „X-Men: Тъмният феникс“, по кината в средата на февруари, е също предистория, в която Софи Търнър (популярна като Санса Старк от сериала „Игра на тронове“) се завръща като младата Джийн Грей / Феникс от „X-Men: Апокалипсис“ (2016). В по-ранните филми за хората мутанти тя се играеше от Фамке Янсен.

Сега, в ролята на извънземна, участва и Джесика Частейн, която има цели два филма в Топ 10 на най-очакваните филми за 2019 г.

Под номер 4 в класацията е деветият филм на Куентин Тарантино – „Имало едно време в Холивуд“. Той излиза точно за 50-годишнината от трагичните събития, на които стават свидетели героите на Брад Пит и Леонардо ДиКаприо.

След превъплъщенията си във фигуристката Тоня Хардинг и кралица Елизабет I Марго Роби влиза в поредната си биографична роля като бременната актриса Шарън Тейт, съпруга на режисьора Роман Полански, която е зверски убита на 9 август 1969 г. от фанатизираните последователи на Чарлз Менсън.

Двама прочути актьори се събират на екран и в The Irishman / „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, петият най-очакван филм на 2019 г. Ветераните Робърт де Ниро (75) и Ал Пачино (78) са си партнирали в „Жега“ (1995), а преди това са се снимали в „Кръстникът 2“ (1974) на Копола, макар и не точно заедно… 

Виж още: „Шофьор на такси“, 40 години по-късно

Криминалната драма по действителен случай е продуцирана от „Нетфликс“. От онлайн платформата поели финансов риск, тъй като бюджетът набъбнал драстично заради ретроспективни кадри, които наложили Де Ниро да бъде подмладен с няколко десетилетия по компютърен път. Това е деветият му филм с режисьора, който вече е 76-годишен, а премиерата се очаква през втората половина на 2019-а.

След успеха на „То“, който се нареди сред филмите на 2017 г., с нетърпение се очаква и „То, част 2“. В продължението Бил Скарсгард отново е клоунът Пениуайз, като междувременно се сне и в минисериал по мотиви от Стивън Кинг – „Касъл Рок“.

Виж още: Най-добрите филми и сериали по Стивън Кинг

Останалият актьорски състав е изцяло подменен, тъй като хлапетата от Клуба на неудачниците са вече пораснали. Джесика Частейн е Бевърли, Джеймс Макавой е Бил, Исая Мустафа е Майк, Джей Райън е Бен, Джеймс Рансън е Еди, Бил Хейдър е Ричи, а Анди Бийн е Стенли. Филмът е под номер 6 в десетката на най-очакваните филми, а премиерната дата е 6 септември.

„Стъкления“, от реж. М. Найт Шаямалан (на 7-о място), по кината още през януари, също е своеобразно продължение – едновременно на „Неуязвимият“ / Unbreakable (2000), където участваше и Брус Уилис, и „На парчета“ / Split (2016) с Джеймс Макавой. 

Сара Полсън се присъединява към тях като психиатърка, която лекува хора, смятащи се за супергерои. В заглавната роля е Самюъл Джаксън, който на 21 декември навърши 70.

Десетилетие след „Черният рицар“, който минава за най-добрия комиксов филм изобщо, „Жокера“ на Тод Филипс (трилогията „Последният ергенски запой“) предлага нов поглед към суперзлодея от комиксите за Батман и е номер 8 в десетката с най-очакваните филми на 2019 г. В ролята, изпълнявана преди от Джак Никълсън, покойния Хийт Леджър и Марк Хамил, който озвучава анимационните филми, влиза Хоакин Финикс.

„Аладин“ на Гай Ричи (9-и) е най-очакваният игрален филм по хитова анимация на „Дисни“, въпреки че подгряващият трейлър на „Цар Лъв“ счупи рекорда по гледаемост. След първите кадри феновете на приказката от 1001 нощ се вълнуват най-вече как ще изглежда Джинът на Уил Смит. Актьорът успокои почитателите си, че героят му ще е все така син на цвят, но ще има и човешки облик… 

Снимания в България „Хелбой“ е 10-ото най-очаквано заглавие в киноафиша за 2019 г. След двата филма на Гийермо дел Торо с Рон Пърлман – „Хелбой“ (2004) и „Хелбой 2: Златната армия“ (2008) – в комиксовия супергерой от Ада се превъплъщава Дейвид Харбър от сериала Stranger Things.

Пак според потребителския интерес от IMDb са определили и 10-те най-очаквани тв сериали. Начело е заглавие от миналогодишния Топ 10 – „Добри поличби“ / Good Omens по едноименния фентъзи роман на Нийл Геймън и покойния Тери Пратчет.

Следват създаденият по действителен случай I Am the Night със звездата от новите „Стар трек“ филми Крис Пайн и вампирския The Passage.

Под номер 4 е супергеройският The Umbrella Academy с Елън Пейдж („Генезис“), като подобни сюжети предлагат и следващите три предстоящи сериала от класацията: Watchmen / „Пазителите“ (с героите от едноименния комикс, адаптиран и за големия екран), The Boys с Карл Ърбан (отново супергерои, но с ЦРУ) и тийнейджърският Deadly Class, където Бенедикт Уонг от „Доктор Стрейндж“ и „Отмъстителите: Война без край“ отново влиза в ролята на ментор.

На 8-о място се нарежда Good Trouble, разклонение на The Fosters / „Семейство Фостър“, който приключи през юни след пет сезона. В главните роли този път са са Сиера Рамирес и Мая Мичъл като две от дъщерите на гейдвойката от оригинала.

Девети е Doom Patrol – супергеройски екип от комиксите на „Ди Си“, с Брендън Фрейзър, Мат Боумър и Ейприл Боулби, позната като празноглавата Канди от „Двама мъже и половина“. 

Десетката завършва с дългоочакваната нова адаптация по епичната фентъзи трилогия на Филип Пулман „Тъмните му материи“ / His Dark Materials. Първият роман „Северно сияние“ беше екранизиран в Холивуд под заглавие „Златният компас“ през 2007 г., със звезди като Даниел Крейг и Никол Кидман, но филмът нямаше успех и продължения.

Сега актьорският състав е не по-малко амбициозен – сред имената са Лин-Мануел Миранда („Мери Попинз се завръща“), Джеймс Макавой („Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и гардеробът“) и Рут Уилсън (сериала The Affair).

Като Лира в главната роля е взета малката Дафни Кийн, която имаше впечатляващ дебют на голям екран в „X-Men: Логан“ през 2017 г.