Mahjong: мултиплеър за реални пари в 1xBet

6
221
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Маджонг е популярна древна китайска игра, която играчите на казино 1xBet могат да играят. Платформата позволява играта да се играе директно от уеб браузъра на компютъра ви или пък с лесна инсталация на безплатното приложение. Така освен, че ще можете да играете любимата си игра, имате възможността да общувате и с други играчи от цял свят.

Играта се играе сравнително лесно като основно се използват плочки. Става за до четирима играчи. Плочките са общо 136 на брой – 36 символа, 36 кръга и 36 бамбука – те се разделят между играчите. Има още 16 вятърни плочки и 12 драконови. В някои игри са включени и допълнителни 8 плочки – 4 цветя и 4 сезона, но те не присъстват в основната.

Вижте повече: www.1xbet.com

Целта на играта е някой от играчите да направи маджонг, който се състои в подреждането на всичките 14 плочки в четири тройки и един чифт. Чифтът се прави от две еднакви плочки, а тройките могат да бъдат пунг – състои се от три идентични плочки или чоу – който се състои от три поредни плочки от един вид.

При подготвителната фаза на играта всеки играч получава по 13 плочки, като човекът, който раздава получава с една допълнително или общо 14 плочки. След това всеки играч подрежда плочките си, така че другите да не ги виждат. Накрая човекът с плочка повече решава коя да изхвърли, за да остане с 13.

Преди хора на даден играч, той трябва да даде известно време на останалите, за да могат да заявят последно изхвърлената плочка.  Приоритет има играчът, който може да направи маджонг с плочката. Играчът, който заявява плочката показва печелившата си ръка от 14 плочки.

Ако никой не може да направи маджонг, всеки играч може да заяви изхвърлената плочка за да направи пунг. Той го обявява и след това показва двете плочки, които съответстват на изхвърлената трета. Когато обяви пунг, играчът обръща трите плочки с лицето нагоре, изхвърля друга плочка и завършва хода си и идва ред на другия играч.

Ако никой не заяви изхвърлената плочка, но тя прави чоу за играчът, който е я изхвърлил, той може да го обяви при следващия си ход. След това отново плочките се обръщат с лице нагоре и се изхвърля друга плочка.

Ако с изхвърлената плочка не може да се направи тройка, играчът тегли друга плочка от нераздадените.

Имайте предвид, че само последно изхвърлената плочка може да се заявява.

Ръката от дадена игра приключва тогава, когато даден играч обяви маджонг и покаже направените четири тройки и един чифт. Ако никой не е обявил маджонг и нераздадените плочки са приключили ръката се счита за равна и се раздава отново.

Който играч е направил маджонг получава една точка и печели ръката. Играта приключва или след всяка спечелена ръка и се започна с нова, или когато даден играч достигне предварително определен брой точки (от спечелени ръце).

Вижте повече: www.1xbet.com