Ехинацея – природният имуностимулатор, от който имаме нужда

1
155
Добави коментар
borola
borola

Билката Eхинацея е позната на човечеството от векове. Ненадмината с лечебните си свойства, тя си печели славата на мощен имуностимулатор, изключително популярен днес. В тази публикация ще научите повече за нея и какви са ползите от приема й.

Природният дар Ехинацея

Ехинацеята е красиво многогодишно растение. Познати са девет вида Eхинацея от които само три се отличават с лечебни свойства. Името и произлиза от гръцкото „echinos“, което в превод означава таралеж. Историческите факти за нея датират от 18 век. Произлиза от земите на Северна Америка и e много разпространена както в цяла Америка, така и в Европа. Наричана е още „индианската билка“, тъй като се е използвала в традиционната им медицина. Приложенията и варират от лекуване на рани, изгаряния, ухапвания от насекоми и змии, до използването на корените й при кашлица, стомашни болки, инфекции на гърлото и др. Сред трите най-известни вида ехинацея се откроява Echinacea purpurea или Пурпурна Ехинацея. В медицината се използват корените, листата, цветовете, а дори и цялото растение.

Ехинацея в медицината – приложение и ползи

Както в миналото, така и днес, Ехинацея има голямо приложение с изумителните си свойства. Билката е доказан имуностимулатор и полезното й действие върху организма не спира до тук. Нека изброим благоприятните й ефекти за здравето:

Подсилва имунитета
Пречиства кръвта
Силен антиоксидант е
Има антивирусен ефект
Облекчава симптомите на грип
Скъсява драстично времето за излекуване от грип и настинка
Лек срещу гъбични инфекции
Бори се с вируса на херпес
Мощно оръжие при кашлица
Използва се при кожни наранявания и изгаряния
Помага при цистит и уринарни инфекции

Прием на Ехинацея чрез природни имуностимулиращи продукти

За да повишите защитните сили на организма си, приемайте Ехинацея по най-лесния и ефективен начин – чрез продуктите от фамилия Имунобор – Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho и Имунобор Ехинацея/Imunobor® Echinacea. И двата напълно естествени продукта са имуностимулатори с доказан ефект и съдържание на високопречистен екстракт от Ехинацея. Те ще допринесат за подсилване на имунната система, както и ще подпомогнат функцията на дихателната система.

Имунобор Ехинацея съдържа най-високо съдържание на билката – 250 мг във всяка растителна капсула.

Имунобор Бронхо и Имунобор Ехинацея се използват при често боледуване от гъбични, вирусни и бактериални инфекции, настинки, грип, синузит. Продуктите нямат противопоказания при продължителна употреба.

Преглеждания:
7