Менопауза – ясни сигнали за нейното настъпване

1
187
Добави коментар
borola
borola

По правило колкото повече жените се приближават към своя половинвековен юбилей, толкова по-настойчиво тялото започва да подава знаци за настъпващата менопауза. Вижте кои са те в редовете по-долу и не пропускайте да разберете как по естествен начин да се овладеят оплакванията.

Безпогрешни признаци на приближаващата менопауза
Промяна в менструалния цикъл

Това е един от първите симптоми, че дамите са на прага на менопаузата. Месечното кръвотечение е нерегулярно и е с по-малка продължителност от обикновено. Освен това количеството кръв, което се губи понякога е оскъдно, а друг път обилно. В основата на всички тези промени стои намаляващата функция на яйчниците.

Поява на вазомоторни оплаквания

При много жени преди настъпването на менопауза неприятните предменструални симптоми значително намаляват. Място за радост обаче няма, тъй като на тяхно място се появяват изключително неприятните вазомоторни смущения – топли вълни, сърцебиене, главоболие. Причината за всички тях е намаленото производство на естрогени от яйчниците.

Резки промени на настроението

Безпричинните колебания в настроението също са безпогрешен знак на задаващата се менопауза. Както всички останали предвестници на менопаузата до момента, и те се дължат на намаленото ниво на естрогени в женския организъм.

Понижено либидо

Спадът в сексуалното желание също е издайник на бавно приближаващата менопауза. Едва ли е изненада, че основният „виновник“ за ниското либидо при дамите в този период от техния живот е по-ниският естроген в женския организъм.

Промени в кожата

Кожните промени също „говорят“ за идващата менопауза. Външната обвивка на тялото става по-суха, по-тънка и по-малко еластична. Отговорен за всичко това отново е намалелият естроген в женския организъм, който е тясно свързан с дейността на клетките, които произвеждат колаген.

Натуралното решение на дискомфорта, предшестващ менопаузата

Ние от екипа на програма Женско здраве (Femicare) горещо препоръчваме на дамите, при които се проявяват симптомите на настъпващата менопауза, своевременно да предприемат мерки, за да ги овладеят. Неизменно допълнение към здравословният хранителен режим и повишената двигателна активност е приемът на фитоестрогени. Тези растителни аналози на естрогена ефективно и напълно безопасно помагат да се нормализира нивото на естроген в женския организъм и оплакванията да отшумят. Оптимално количество фитоестрогени на пазара у нас има във Феминорм/Feminorm®. Ето защо този природен дар с лекота възвръща комфорта в ежедневието на дамите, които навлизат в менопауза. Редица изследвания доказват, че при редовен и продължителен прием на Феминорм хормоналният баланс се възстановява и първите признаци на идващата менопауза изчезват. Ползите от Феминорм обаче не свършват дотук. Той намалява нивото на холестерола и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Феминорм е напълно безвреден и има отлична поносимост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.

Преглеждания:
7