В ателието на Ралф Лорън по време на създаването на роклята на Приянка Чопра

1
152
Добави коментар
svetla58
svetla58

Ralph Lauren показа невиждани досега кадри от процеса по подготвянето на роклята на Приянка Чопра

Дизайнерът Ралф Лорън бе удостоен с честта точно неговото име да бъде изписано на етикетите на сватбените одежди на Приянка Чопра и Ник Джонас, които сключиха брак на прелестна церемония в Джодхпур, в двореца Умайд Бхаван, Индия на 1 декември 2018 година.

Роклята на булката бе съчетание от блясък на пайети и красиви бродерии, разпръснати по романтичен бял тюл – всичко ръчна изработка.

„Не става дума за роклята. Става дума за жената и за момента. Приянка знае точно коя е и затова исках роклята да отразява не само нейната любовна история и романтиката на Индия, но и нейната уникална чувствителност: силна, умна и красива.”

Приянка носеше специално изработена, ръчно избродирана рокля на Ralph Lauren с дължина от 75 фута по време на християнската сватбена церемония, докато Ник избра черен костюм от същия дизайнер.

От вътрешната страна на пурпурния ревер на смокинга си той добави малка част от дантелата от роклята на булката, избродирана с урдуските думи „My Jaan“, които означават „My Life“, докато по роклята на булката бяха разпръснато няколко много лични и сантиментални бродерии по роклята си – 1-ви декември (датата на сватбата), пълното име на съпруга й – Никълъс Джери Джонас, имената на родителите й, мантра, позоваваща се на индийското божество Шива и още четири думи, които гласят: „Семейство”, „Надежда”, „Съчувствие” и „Любов”.

„135 копчета от сатен; 700 макари с конец от слонова кост; 5600 перлени мъниста; 11 632 кристала Swarovski; 2 412 000 пайети с висок блясък.”

Това разкри самият Ралф Лорън.

А Приянка сподели, че работата с екипа на Ralph Lauren била много сантиментална.

“Те са толкова голяма част от нашата любовна история по очевидни причини. За западната сватба разговаряхме с куп невероятни дизайнери, но в крайна сметка, когато Ралф Лорън се обърна към нас, научих, че той е проектирал само три сватбени рокли за 50 години – за дъщеря му, за снаха му и за племенницата му. Бях като в несвяст.”

При срещата на Чопра с Лорън, на която той лично да предаде скицата на роклята, актрисата казва, че това е любов от пръв поглед.

“Когато влязохме за презентирането на скицата, всъщност видях, че са създали точно това, което си представях за моя сватбен ден… и аз, разбира се, казах, ‘Да’ на роклята.”

Изработването на изисканата рокля отнема общо 1826 часа. Тя е изцяло ръчно изработена и ръчно бродирана с флорални и скролиращи мотиви, апликации от дантела, както по самата дължина, така и по дългите тюлени ръкави, и висока яка. Просто съвършенство!

Тоалетът на булката се състои от три части, като под прозрачната тюлена феерия с дълъг ръкав, Чопра носеше основна колонна рокля без презрамки, съставена от 2 380 000 перлени пайети. Визията завършваше с дълъг воал и шлейф от тюл, който достигна феноменалните 75 фута (около 23 метра) и, разбира се, обувки на Jimmy Choo.

 

Редактор: Марина Делева