Левски връща любимец на феновете? – SportVox

1
108
Добави коментар
sheri
sheri

Още един от лю­бимците на феновете на Левс­ки от началото на века може да се завърне на „Гере­на“, нау­чи „Меридиан мач”.

„Сините” вече си прибраха Ди­митър Иванков който в петък официално бе назна­чен за треньор на вратарите. Същото скоро може да се случи и с още един от футболистите, ко­ито рамо до рамо с Иванков вдигаха тит­ли и купи. Това е Александър Алексан­дров. Кривия е бил препоръчан на Спас Русев, за да подсили едно от звената, кои­то имат нужда от то­ва – скаутското.

В момента то се състои от един човек – Ки­рил Вангелов. Така е от времето, когато Асен Букарев първо бе назна­чен за помощник на Люпко Петрович, а после и за шеф. Са­мият Вангелов пък често е упрекван, че предпочита да си стои на „Герена“ вместо да търси нови попълнения или да разузнава съперници. До този момент оба­че от Левски не успя­ха да намерят специ­алист, който да му помага. За скаут се спрягаше и друг бивш играч на „сини­те“ – Христо Йовов. Изискванията му обаче се разминаха с тези на ръководство­то.

Така близки до Спас Русев са му да­ли идеята да потърси Александър Алексан­дров, който натрупа доста сериозен опит при трансферите като изпълнителен дирек­тор на Ботев (Пд). През 2014 година той се раздели с „канарче­тата“ и оттогава не е работил официално в роден клуб. Николай Киров имаше намере­ние да го върне като скаут, но нещата не се получиха. Кривия дълго време отбягва­ше коментари за Лев­ски или Ботев, но нещата отскоро се про­мениха. През лятото той изяви виждания, каквито има и Славиша Стоянович за „си­ните“. Според Алек­сандров на „Герена“ трябва да се залага повече на родни игра­чи, а чужденците на­истина трябва да при­тежават класа и да се обмисли внимателно дали стават за там.