Специализирана хранителна добавка при менопауза Климеа Форте за овладяване на симптомите

1
606
Добави коментар

Полезно за дамите преминаващи през периода на менопауза

 

Менопаузата – е естествен биологичен процес, през който преминават всички жени. Нейните симптоми засягат както психическата, така и физическата сфера и имат значително въздействие към целия живот на жената. Пременопауза – това е периодът, през който се прекратява функцията на яйчниците, докато цикличната функция не спре, напълно, да функционира. Този период е с продължителност средно 5-6 години. Перименопауза – това е времето за преход преди и след менопаузата (започва малко преди последния менструален цикъл и е с времетраене до около година след появата му). Именно през този етап повечето жени започват да усещат по-голямата част от признаците, свързани с менопаузата като горещи вълни, промени на емоционалното състояние, умора. Постменопауза – това е периодът, който започва след сетния менструален цикъл. В тази фаза, яйчниците в крайна сметка престават да функционират. Тя продължава до около 65-годишна възраст.

След като премине през пълния период на менопаузата, менструацията на жената спира. Приблизително около 65-годишна възраст, тялото на жената свиква с хормоналните промени, които са настъпили в тялото и повечето от симптомите изчезват.

Забелязали ли сте първите промени във функционирането на тялото ви? Не сте сигурни дали това е менопауза? Смятате ли, че е твърде рано да повлияете на менопаузата?

Мерки

 

1.Първо

Най-важното е осъзнаването на това, което може да се случи с тялото ви по време на менопаузата. Наличието на основни познания за това какво е менопауза и как се проявява тя, ни позволява да се подготвим по-добре за този неизбежен процес, за всяка жена.

2. Реакции на тялото

Първо, наблюдавайте своя цикъл, който е един от най-осезаемите симптоми на наближаващият климактериум. Помислете за специални календари, които ще ви позволят постоянно да го следите. Освен това, ако забележите промени в тялото си е хубаво да ги анализирате и да потърсите всички възможни причини за тях.

3.Мерки за противодействие

Когато симптомите пречат на ежедневното ви функциониране – помислете за методи, чрез които можете да ги облекчите. Единият е чрез набавяне на хормони от външни източници, а другият, чрез прием на хр. добавки с натурални съставки като соя. В допълнение, има много естествени начини за редуциране на неудобството на симптоматиката, като физически упражнения, йога, здравословна диета и др.

Въпреки че симптомите като горещи вълни и студена пот се смятат за най-дразнещи, променливите настроения са не по-малко неприятни. Причините за тях са както биологични промени, така и значими житейски събития – като изнасянето от вкъщи на деца, смърт на родители или здравословни проблеми на партньора.

Промените в собственото здраве и външния вид също причиняват влошаване на настроението. Жените не се чувстват толкова привлекателни, колкото са били, особено ако не знаят и не разбират измененията в телата си.

Ето защо, в този период подкрепата на най-близките е много важна. Изключително важно е да се проведе открит разговор за признаците и същността на менопаузата и да се получи разбиране от страна на околните.

В менопауза сте

Организирайте семейна среща и кажете как се чувствате. Вашите близки може да не са наясно, че измененията в разположението, раздразнителността и умората могат да бъдат резултат от менопауза. Не се отказвайте от споделени дейности, не се страхувайте да смените диетата си (любимите ви хора със сигурност ще оценят кулинарната новост). Погрижете се за себе си. Използвайте специализирана козметика, яжте здравословна храна и се борете със симптоматиката на климактериума.

Предложете съвместни упражнения или релаксация. Колоезденето, плуването и  друг тип физическа активност, не само ще помогнат на жените да се справят, но и ще спомогнат за укрепване на семейните отношения.

Интересувайте се от естествените начини за облекчаване на менопаузата. Знаете ли, че соята има благоприятен ефект при облекчаване на признаците на менопаузата? А че някои хранителни навици могат да влошат вашето състояние?

А ето и няколко съвета за всички вас, който са засегнати индиректно от менопаузата:

Подходете с разбиране към вашата съпруга или майка;Уважете нейното решение да промени хранителните си навици;Подкрепете идеята за спиране на алкохола и тютюнопушенето;Подхождайте с внимание и приемане;Не се шегувайте и не се присмивайте на неудобните симптоми;Говорете за чувства си, независимо дали са положителни или отрицателни;Раздавайте от любовта си. За тези, които искат да намалят телесното тегло 2Be Slim двуфазово отслабване