Добре дошли в шарената Kenzotopia

1
107
Добави коментар
svetla58
svetla58

Дали заради ярките слънчеви лъчи, които не ни носят необходимата топлина (на телата), но пък загряват до червено емоциите ни, толкова силно ни подейства новата рекламна кампания на KENZO, в която ставаме свидетели на една своеобразна експлозия от цветове и то в BOLD нюанси.

“Kenzotopia” приветства всички възрасти и полове – повече никакви тъжни модели!, казва модният бранд.
Няма никакво съмнение, че изборът на KENZO за фотограф оправдава най-смелите очаквания, както на екипите по заснемането на кампанията, така и на всички нас, които я гледаме и определено й се наслаждаваме с неохота. Неподражаемият френски фотограф създаде един визуален бюфет, изпъстрен с трендмарковете на модния лейбъл и на самия Дейвид ЛаЧапел (David LaChapelle).

Кампанията подчертава колекцията SS19 на френско-японската марка, която се вижда в пищната сценография. Основните теми на концепцията са утопия, радост, цвят.
Яркият вибрантен цвят заема централно място в пролетно-лятната кампания на KENZO.

В серия от живи картини, вариращи от горските етажи до подводните морски пейзажи, моделите са запечатани в средата на своето плавно движение, което изразява с лекота нежността на полета и свободата на духа в една своеобразна картина на безвремието и вечното и неподражаемо качество на колекцията.
Макар и по-визуално органична от досегашните арогантни и хладнокръвни барбенски ландскейпове, на които залага Ла Чапел, колаборацията му с KENZO извиква някои от старите похвати на твореца. Тази цветна постановка въплъщава неговия моден етос на 100%:

„Виждали сме толкова много хора, които са ‘срутени’ в безсрамно скъпите си тоалети и изглеждат толкова тъжни. Това не носи нищо хубаво на луксозните брандове и няма никакъв смисъл. Просто не е приемливо това, че стана нормално да виждаме тъжно изглеждащи модели в много скъпи дрехи и аз изобщо не го разбирам.”

Съчетавайки ярката реалност с квази-фанастичното естествено порно, естетиката на „Kenzotopia” произлиза от последните 11 години, които Дейвид е прекарал в Мауи, Хавай.

Кастът в кадрите е точно толкова цветен и разнообразен, колкото и екосистемите, в които им се налага да живеят. От pole dancers до влиятелния Ричи Шазам, минавайки през майката на креативния директор Умберто Леон – Уенди, резидентите на “Kenzotopia” ни показват, че модата трябва да е забавна, независимо от възрастта или биома.

Кампанията е ехо на това, което представлява самата колекция – представяща ни една колоритна, футуристична, оптимистична визия – божествено енергичен сбор. Умберто Леон и Карол Лим предприеха тази стъпка напред и създадоха една истинска утопия. С тази кампания KENZO се надява да предаде радостно послание за оптимизъм, модерност и разнообразие. Марката обяснява в Instagram, че целта й е да празнува всички видове, извивки, цветове и форми.

Редактор: Марина Делева