Лияна Панделиева с унищожителен коментар за Цветанка Ризова

1
359
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Журналистаката Лияна Панделиева написа във фейсбек  унищожителен коментар срещу колежката си, водеща от bTV Цветанка Ризова. Повод за коментара на Панделевиева е изказване на Цветанка Ризова, че Летище София било в окаяно състояние.

Ето какво написа във фейсбук Лияна Панделиева:

„Изтощително празнословна Цветанка Ризова!

Според нея (ама лично според нея), летище София е в окаяно състояние на външен вид и всеки човек (ей така, всеки) може да измисли (?!) по-уютно и красиво летище от нашето!

Цветанке, моме, хайди да посетиш летище Тегел, а? Това е водещото летище на германската столица Берлин. Това летище, Цветанке, освен, че прилича на краварник, е с работно време до 23 часа и когато полет закъснее, хората ги мятат на резервно летище за нискотарифни самолети, където нямат техника за сваляне на багажните контейнери и казват на пътниците да идат на другия ден, за да си ги вземат.

И само между другото: германците до този момент са вложили почти 8 милиарда евро за новото летище Бранденбург, което ще остане като паметник на върховната инженерна и строителна глупост – то никога няма да заработи.

А онази зала за заминаващи на Тегел, където пътници влизат за чакане за полета в долнопробна зала с висящи въздуховоди над главите и в този склад със столове, на един щанд се продават сандвичи по 8-10 евро, а дори не стават за ядене?

Летище Франкфурт? Олицетворение на уюта? Полетите на това летище закъсняват в 66,2 на сто от всички излитащи.

Някой да е бил наскоро в бизнес чакалня на това летище? Няма особена разлика с тази на централната ни автогара.

Хайде да отскочиш до летище Шарл де Гол в Париж, където само плъхове не падат по главите на хората! Между другото, закъснения при излитане поради неуредици са отчетени в 66 на сто от случаите.

Летище Хийтроу с някаква невероятна красота ли се отличава? В коя си част – там където е чекирането, в частта с фришоповете или при напускане на сградата? Уютен е може би на новия Терминал 5, където продължават да правят каши с багажите. На Хийтроу закъсненията достигат 70 процента от полетите. По-лоши са показателите само на някои супер красиви китайски летища!

Терминал 2 на летище София е един от примерите за светло, просторно летище, което не прелива от магазини, просто защото не сме транзитно, а крайно летище.

Да, по света съществуват феноменални летища, които са още по-феноменални в частта за бизнес клиенти. Но така, както в Доха се намира една от най-луксозните бизнес чакални (нещо като мини вътрешен град), нейната най-голяма красота за простолюдието е жълтата мечка с лампа в задника на стойност 6 млн. долара. Това ли е представата за естетическа стойност на летище?

Да, летището в Мадрид е впечатляващо, но срещу нашите 6,5 милиона пътника годишно, тези в Мадрид са 58 милиона.

На върха на летищата в САЩ, които са с печалната слава заради огромни закъснения, е прочутото JFK в Ню Йорк – в 55 процента от излитащите самолети. А като красота е просто големи коридори със седалки.

Да не говорим, че Ризова и понятие си няма колко висока е техническата обезпеченост на нашето летище и че докато Лондон и куп европейски летища затварят, при сходни метео условия, нашето продължава да работи и то ефективно.

Като се замисля – то хейтърството от такова празнодумие тръгва!